Pogledajte određenu poruku
Staro 26. 05. 2008.   #64
Lalaland
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Poruke: 272
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
Lalaland is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao bluesman Pogledajte poruku
... niti ću da potežem to pitanje kako mi je žao što ne rešavaju svoje probleme, ali baš zato što mi je jako stalo kako je Beogradu, Nišu, Novom Sadu... zato i osećam potrebu da kažem šta je ovde problem. To je veći patriotizam nego da ćutim ili da ubeđujem sebe i druge kako nije tako loše ili "i drugi su". Eto toliko.
Naravno da treba ukazivati na ono što ne valja ali isto nije loše malo staviti stvari u perspektivu. Kao sa detetom: ne možeš ga samo kuditi, treba ga nekad i pohvaliti jer će prestati da se trudi, u fazonu kad nikad ne valjam, što da i budem dobar. Patriotizam bi bio (ako već moramo da guramo patriotizam u komunalne usluge) ustanoviti činjenično stanje i zasukati rukave. Komšija sa sprata neće prestati da baca djubre kroz prozor zato što se neko strašno zbog toga jedi na forumu ali možda hoće ako napraviš akciju pa da se zna gde se i kako djubre baca.
U zgradi gde mi brat živi, ulaz je bio sav ižvrljan i nikako nisu mogli da se dogovore oko krečenja dok na kraju moj brat nije sam uzeo i okrečio ceo ulaz. Da znaš kako sad paze i uče decu da ne brljaju jer ih je sramota pred njim.
Da skratim priču, evo šta u principu i globalu mislim, ako nekog zanima, pisano u januaru drugim povodom ali primenjljivo na ovaj topic.
Lalaland je offline   Odgovorite uz citat