Citat:
Originalno napisao Lalaland
Ajd' i na ovo da odgovorim kad sam se već uvukla u diskusiju.
Naravno da ne moraš da se složiš ni oko čega, nije u tome svrha (poenta) diskusije. Nadam se da ovo sve nisi shvatio kao neki napad na tebe lično, daleko bilo, bar sa moje strane.
|
Naravno da ne, hteo sam jednostavno da pitam: ko je to, gde i kada proglasio npr. rec "datoteka" za zastarelu?
Citat:
Što se mode tiče, verovao ili ne, sve je podložno istoj, čak i stvari za koje nikad ne bi rekao, kao što je na primer nauka. Ko to odredjuje? Kolektiv. Kolektiv je i taj kome komunikacija služi. A kad smo već kod komunikacije, svako je slobodan da koristi ili ne koristi reči koje želi, a da li će ih i drugi podjednako koristiti i razumeti, to je već posebno pitanje.
Možda sve reči nisu za javnu upotrebu ali i za takve postoje rečnici.
|
Lepo, samo ja nesto nisam fasciniran kolektivom niti sam ubedjen da je kolektiv u pravu uvek. Po meni stvar je jednostavna - ako je rec u recniku, onda je ispravno koristiti je? Nisam ni ubedjen u to da je nauka toliko podlozna modi, ne znam bas da ce sutra biti mozda moderno da je 2+2=4.1
Gledala si "Brojke i slova" nekad?

Lepo onaj doktor proveri da li je rec u recniku, ako jeste, nema dalje rasprave tipa "Ali to nije moderna rec vise," itd. Bar se ja ne secam takvog slucaja.
Pogotovo ne znam da je rec "datoteka" vec zastarela?
I tako.. Brojke i slova.. malo da budemo i neozbiljni

(I da sa razumemo: da ne bude ovo pogresno shvaceno.)