Pogledajte određenu poruku
Staro 27. 01. 2006.   #12
jasmanac
Knowledge base
Wrote a book
 
Avatar jasmanac
 
Datum učlanjenja: 24.06.2005
Poruke: 1.109
Hvala: 76
390 "Hvala" u 53 poruka
jasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za jasmanac Pošaljite poruku preko MSN za jasmanac Pošaljite poruku preko Skype™ za jasmanac
Default

Citat:
Originalno napisao zigor
Zamisli da registruješ dev-pro-talk.com i počneš na njemu da praviš forum za prave-prave profesionalce. Da li bi to imalo implikacije ili ne?
Naziv devprotalk sam po sebi ne predstavlja nijednu kljucnu rec jer je sastavljen od skracenica za developers professional talk. Pa samim tim dev-pro-talk.com nikako ne moze da se navede kao relevantan primer.

Uzmimo recimo na primer klucnu rec "cheap hosting". Ako zanemarimo placene ad-ove prvi domen koji je izlistan jeste cheap-web-hosting-directory.com dok iza njega dolazi cheaphostingdirectory.com. Mislim da je ovo dovoljno ocigledan i relevantan primer zasto naziv domena koji sadrzi crticu izmedju kljucnih reci ima vecu tezinu od spojenih kljucnih reci. Naravno da naziv domena nije presudan u pozicioniranju ali doprinosi boljem pozicioniranju.

Citat:
Originalno napisao Dejan Bizinger
Domeni sa crticom su dobri ako mislis da bas pravis redovan sajt, da imas posetioce. Ako se napravi sajt sa dobrim sadrzajem tada postoje realni izgledi za dobru rangiranost ovakvog tipa domena.


Pa zar nije to cilj svih onih koji kupuju pomenute domene?

U sustini prodaja pomenutih domena za basnoslovne svote novca nije nista drugo do "
Creating a buzz using the right story". Uzmimo samo primer mladog studenta iz Britanije i dobro poznatog Million Dollar Home Page. Ako imas dobru pricu prodajes ako ne gubis i to je to.

Iskreno, mislim da neces zaraditi nesto na tim domenima ali hajde neka vreme pokaze...
__________________


Poslednja izmena od jasmanac : 27. 01. 2006. u 15:21.
jasmanac je offline   Odgovorite uz citat