Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 06. 2008.   #27
Branislav Maksin
Joomla developer
Na probnom radu
 
Avatar Branislav Maksin
 
Datum učlanjenja: 02.04.2008
Lokacija: Srbija, Beograd
Poruke: 16
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
Branislav Maksin is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Branislav Maksin
Default Re:

Citat:
Originalno napisao ivanhoe Pogledajte poruku
Vec neko vreme nailazim na gomile sajtova koji mi uzimaju sadrzaj sa sajta iz RSS feeda i prave adsense sajtove pomocu toga. Svi linkovi na tim sajtovima linkuju na moj sajt (prense RSS bez ikakvih izmena), ali opet prave mi duplicirani sadrzaj... tako da ne mogu da se odlucim jel to dobro ili lose za mene u smislu SERP ?
Sa tehničke strane ti mogu preporučiti da limitiraš članak u feed-u na nekih 200 karaktera i postaviš običan plain/text string posle 3 tačke kao na primer, ... - web-sajt.com. Tako ćeš se osigurati od botova koji ubijajaju html kod i izvor sadržaja će uvek biti prikazan. Ako kreneš da ih juriš ili blokiraš, možda i uspeš ako se radi o malom broju, ali u suprotnom ćeš početi da se vrtiš u krug bez prestanka.

Što se SERP-a tiče tu stvarno ne treba da brineš preterano. I ovde je slučaj sa poznatim pravilom: Content is the king. Google to dobro zna i samo mu treba vreme da dovede stvari onako kako i treba da budu.

Slažem se sa zaključkom, da sa strane posetioca, razni RSS agregatori možda trenutno čine bolje rešenje. Ali poenta je da preko feed-a posetilac dođe do citiranog web sajta i pročita kompletan članak. Iz tog zaključka i dalje ne razumem zašto neko objavljuje kompletan članak preko feed-a?
__________________
Web Hosting & Development | Blog
Branislav Maksin je offline   Odgovorite uz citat