Pogledajte određenu poruku
Staro 17. 06. 2008.   #6
artur_dent
I think I'm a sofa...
Professional
 
Avatar artur_dent
 
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Poruke: 438
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
artur_dent is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao srdjan Pogledajte poruku
Mene više zaprepašćuje činjenica da kod nas ništa iole civilizovano ne može da potraje duže od 3 dana, a da se fizički ne uništi.
Opremu za bežični internet kompanije „Telenor“, koja je prošle nedelje postavljena u Studentskom parku, oštetili su već tokom vikenda nepoznati vandali, a prethodne noći svi uređaji su nestali, čak je ukradena i cela jedna klupa sa USB priključkom. Ipak, „Telenor“ neće odustati od ideje o stvaranju Internet parka u Beogradu, tvrde u ovoj kompaniji.

- Polomili su kućišta, izvukli kablove, a zatim odneli sve USB modeme i „Telenor konekt“ uređaj... Telenor trenutno razmišlja o o alternativnom rešenju. Sigurno je da Internet park u onom obimu, koji je prvobitno bio zamišljen, više neće postojati, dok se ne steknu odgovarajaući uslovi. Potpuno je besmisleno na svakih par dana postavljati celokupnu opremu, ali sigurno je da nećemo odustati - rekla je za „Blic“ Ana Davičo, PR Telenora.
Prema njenim rečima, oprema za bežični pristup Internetu je, kad se jednom deinstalira, potpuno je neupotrebljiva, te se izvlači zaključak da je jedini mogući motiv za krađu puki vandalizam ili posledica neinformisanosti.
- To je tipična naša zavist da drugome (koji ima za laptop) crkne Internet (kad već nemam kravu). Ima besplatnog bežičnog Interneta i u drugim zemljama (recimo u Parizu). U tom istom Parizu mozete bez naknade uzeti sa određenih punktova bicikle i voziti se potpuno besplatno, a bicikl vraćate opet na neki od punktova - komentariše Vuk na Blic Internet portalu.
Slični internet parkovi postoje u mnogim svetskim metropolama, Parizu i Londonu ili Njujorku, recimo. Beograd je bio prvi grad u regionu sa Internet parkom, juče je tu čast dobio i Niš, a tokom ove nedelje Internet park će biti otvoren i u Novom Sadu.
- Na autobuskim stanicama gradskog prevoza (kakvih ima na stotine) u Tampi na Floridi ima besplatan bezični pristup internetu. U Austinu (Teksas) skoro svaki gradski park ima „free Internet“ - kaže naš Internet čitalac Pera.
- Živim u Švajcarskoj u Lucernu, gradu od oko 50.000 stanovnika, Cirih ima 500.000 stanovnika, pa oba grada (i jos drugih gradova u Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji) su pokriveni besplatnim bežičnim Internetom. Ne razumem takve vandale - čudi se Nemanja.
U blizini studentskog parka nalazi se i više fakulteta, te je brzi bežični pristup Internetu bio od višestruke koristi kako studentima, tako i profesorima.
Pomenuti događaj ponovo je pokrenuo i temu bezbednosti u parkovima. Otvarenje Internet parka pozdravljeno je kao izuzetno napredna ideja za naše prostore, ali je većina Beograđana izrazila zabrinutost zbog mogućnosti krađe laptopa i sopstvene bezbednosti.
- Pozdravljam akciju, to je ono sto nam treba. Mada, u Studnetskom parku sam bio šest puta, od toga je dva puta izbila tuča i osam puta me neko smarao za pet dinara. Ne bih baš rizikovao da otvorim notebook od 1.000 evra na toj lokaciji - kaže jedan od čitalaca Blic Internet portala.
- Kao Dorćolac mogu samo da primetim da nisu mogli da nađu bezveznije mesto da to postave! Pa, „Studenjak“ je uvek bio crna rupa kad se smrkne! - dodaje drugi.

http://blic.co.yu/beograd.php?id=45861
__________________
fotomanijak.com stvarno manijak
WebManijak.com
artur_dent je offline   Odgovorite uz citat