Pogledajte određenu poruku
Staro 02. 08. 2008.   #20
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Ne razumem neke logike, ali ja znam da bih vrlo radio dao 10 K EUR nekome ko mi donese posao od 100 K eur Isto tako dao bih 1 M onome ko mi donese posao od 10 M, bez obzira sto prstom nije mrdn'o

Kada sam odradio prvi svoj "veliki" sajt koji je naplacen skoro sestocifreno (podeljeno izmedju nas trojice prema kolicini odradjenog posla), dali smo coveku koji nam je nabacio posao 10000 USD. On je ipak bio zaduzen i za cimanje sa klijentom, jer je fizicki bio u USA dok smo mi sedeli ovde, pa je tako i isao na par sastanaka, razgovarao sa njima, prikupljao zelje cestitke i pozdrave i prenosio nama, sto znaci da nije ipak "samo" doneo posao vec ga je i ispratio (iako tehnicki nije ucestvovao u razvoju). Otprilike je bio kao kurir izmedju nas i njiih. Epilog je da smo svi bili zadovoljni a isti covek nam je nabacio kasnije jos dosta posla, sta vise, nekoliko godina smo funkcionisali tako lepo.

Ja tu ne vidim nista sporno, covek donese posao, ja mu kazem "mogu da odradim" ili "ne mogu, sorry", dogovorimo se koji je ciji deo... naravno da necu da dam nekome 100 eur za posao od 500 eur (takvi me ionako ne interesuju), ali neku normalnu cifru uvek cu da dam za kvalitetan posao.

A kada si "zatpran" poslom, onda ionako ne mozes da prihvatis nove poslove, osim ako nisi od onih "lako cemo" pa se posle hvataju za glavu kada se svuda kasni i klijenti besne, a to je losa karma. Ako si zatpan poslom, nema sta da snizavas procenat jer ionako ne prihvatas nove poslove dok ne zavrisi to cime si zatpran. Snizacanjem ces samo da razbesnis onoga sa kojim saradjujes (ko ti donosi te poslove) pa ce prestati vise i da ti nudi.

Sta to znaci ako nisi zatpran poslom da onda povecavas procenat? Sta ako bas nema posla ni malo? Daces 50% onome ko ti donese posao?

Mozda sam ja nesto pogresno razumeo, ali ne vidim bas puno logike u tome.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat