Citat:
Originalno napisao degojs
Odustajem, jer mislim da ne razumes viewe uopste:
Ama covece taj query JESTE view.
Ajd sad da pitam: jesi li pravio view u nekoj bazi? Nisi. Da jesi, znao bi da je to sto si otkucao, taj query, isto ono sto bi otkucao u nekoj bazi i sacuvao tamo kao npr. "view1". I onda mozes recimo SELECT * FROM VIEW1 WHERE..
Inace, kod mene je 22:15, bice da si ti umoran 
|
Možda ja ali možda i ti

. Naravno da znam šta su views, na to sam i mislio ali očigledno se ne razumemo. Hteo sam da upitam šta ti dobijaš time što definišeš posebno relacije da bi generisao view-ove na koje potrošiš više vremena, pa onda ih koristiš tako "definisane" u odnosu na jednostavno izvršenje querija. Ne vidim nikakvu uštedu.
Vidi, one jednostavne query-je ja obično nazivam "hleb i mleko". Zato sam i pravio klasu koja će da mi taj proces automatizuje. Sve što je iole komplikovanije (obično i gotovo isključivo su to SELECT) mora da se piše ručno. Ono što pokušavam da kažem da ne postoji način da se proces automatizuje, najbolje što možeš je poluautomatski, znači jednostavno - automatski, komplikovano - ručno. Samim tim pada u vodu cela priča o automatizmu čitavog procesa. A izvlačiti čitav arsena teške artiljerije zbog "hleba i mleka" po meni nije optimalno rešenje.