Pogledajte određenu poruku
Staro 03. 10. 2008.   #4
Dejan Bizinger
Moderator
Wrote a book
 
Avatar Dejan Bizinger
 
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 1.165
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
Dejan Bizinger će postati "faca" uskoroDejan Bizinger će postati "faca" uskoro
Default

Da, krenem redom.

Citat:
Originalno napisao bluesman Pogledajte poruku
Da, samo ne piše prikaza čega

Video sam taj potpis pre neki dan i moram da ti kazem da sam se nasmejao, ali nisam hteo da komentarisem.
Prikaza stranica aka Page Views

Citat:
Posto sada pricamo o tome (ceo ovaj projekat je o tome) a zelim da razbijem famu o srpskim sajtovima, morao sam malo da pogledam tamo, nisam pogledao godinu dana, nadam se da se ne ljutis
Ne ljutim se. Naprotiv, bice mi drago da objasnim .

Citat:
Ako je to page views (a ovde piše da jeste), 65 miliona mesecno je 2,17 miliona dnevno, ako imas ads konverziju 0.01 to je 21700 klikova dnevno, ako je najjeftiniji click 3 centa, to je minimum $651 dnevno, sto mesecno daje $19,530. I jos hoces pro bono? ( < ovo je šala)
Da, zaboravio si da to pomnozis sa nekoliko Ad unita po stranici . Bilo bi lepo kada bi oglasivaci sve to popunili ili barem da mi se na kontekstualnim mrezama ne pojavljuje 5 oglasivaca koji prakticno posle nekog vremena sve vise prikaza dobijaju a sve manje klikova jer oni koje je interesovala ponuda su kliknuli pa onda dobiju brending besplatno. Mislim pre svega na sajtove za poslove koji se i najcesce pojavljuju na kontekstualnim mrezama. Takodje, ne treba da zaboravimo da se i konkurencija treba zabraniti od prikazivanja pa onda dodju druge reklame koje vrlo verovatno imaju manju cenu po kliku.

Citat:
Imas 140k članova, po Alexi 85% su iz Srbije, to mu dodje na svaki racunar u Srbiji po 3,5 člana na karikama... znači porodično U 0:30 trenutno je online 2430 članova? U Srbiji, online, posle ponoći?
Znam i sam dobro da tih 140 000 clanova nisu svi razliciti korisnici ali ne mogu stalno da brisem duple naloge, ali to je slucaj i sa svim drugim sajtovima tog tipa - nisu svi registrovani clanovi razliciti clanovi. A sto se tice online clanova budi siguran da je to tacan podatak, cak mi korisnici kao pisu "kako samo tako malo clanova online" a toliko veliki sajt a ne shvataju da je to prakticno u realnom vremenu. Mislim da se ta statistika online clanovi azurira na svakih 15 minuta.

Btw. nije tacan Alexin podatak o 85% korisnika iz Srbije.

Citat:
Ako ima 2.17 miliona page view dnevno, a piše da ima (preko) 50.000 poseta dnevno, to znači da svaki posetilac otvori po 43,4 strane dnevno. Ti tvoji, bre, klikću kao da im neko plaća za to
GA za poslednjih mesec dana prikazuje: 1,841,243 Visits, 62,729,766 Page Views, 34.07 Pages/Visit, 00:16:43 Avg. Time On Site

Svako ocenjivanje nove slike je novi prikaz stranice, jer se ucita nova stranica.

Mozda tebi i drugima je cudno sto je tako, ali to su cinjenice. Cinjenice su i te da ce sajt biti vrlo skoro prvi na listi nasih sajtova u Evropi, znaci bolji od sajtova koji su krenuli pre nekoliko godina. Naravno, kada kazem prvi ne racunam www.rate.ee koji i nije deo iste firme i koji je van konkurencije u svakom smislu.

Citat:
Kada vidis da ti "najvidjenija devojka" ima 995 "vidjenja", to samo jedan tvoj clan moze da isklikće za 20 dana, pa je prosek od 43,4 strane po posetiocu u domenu naučne fantastike.
Imam utisak kao da ne verujes o tome sta ti pisem, ali ako ne verujes ni Google Analyticsu sta onda mogu. Btw. to isto pokazuje i Statcounter.

Citat:
Na strani oglasavanje nudis 500.000 prikaza background ad po danu, sto znaci da ti dzabe propada ostalih 1,67 miliona prikaza dnevno Osim ako nemas to u rotaciji, ali tesko da ces naci nekoga ko ce srpskom sajtu platiti 60000 dinara (odnosno 770 eur) za 3 dana background ad, pa ako naces dvoje takvih da moras ih rotiras... ja skidam kapu
Background ad nije ni u fokusu za prodaju, to je vise popularno u baltickim zemljama, ovde cu prvo morati da objasnim sta je baner a kasnije dalje. Ne propada mi dzabe 1.67 miliona prikaza, jer ta tabela je za kampanje koje kratko traju, a ima cenovnik koji se salje po zahtevu za sve ostale tipove kampanje i uskoro ce biti online zajedno sa media kit-om.

Citat:
Pa se onda kaze: "9. Korisnici provedu na Karike.com u proseku 16 minuta po sesiji - ovo je najveće provedeno vreme po sesiji na sajtovima u Srbiji; "... kada se u obzir uzme 16677 igrica koje imas, a da bi ih igrao moras da se registrujes (čak i sa tim je neverovatan onaj broj profila), prosečna sesija od 16 minuta najseksijih devojaka i mladića postaje razumljivija ako si je dobio prostom matematikom a ne pravom statistikom.
Opet ponavljam, a zaista ne bih vise da ponavljam - nisam ja dobio te podatke prostom matematikom nego Google, a ako Google laze mene i ja lazem vas.

Citat:
Ako treba da procenim, ja bih tu tvoju cifru podelio sa 5 pa dobio neku realnu cifru. Hocu da znaš da ne govorim da izmišljaš, nego nemaš relevantne podatke, odnosno te podatke treba znati protumačiti. Ti bar nećeš da se ljutis na mene uvek smo govorili o svemu otvoreno.
Ne razumem kako opet pises da nemam relevantne podatke kada ti podaci zapravo i nisu podaci naseg sistema nego Googlea. A to sto je struktura i model sajta takav da pravi puno prikaza jer korisnici puno ocenjuju slike, mislim da to samo moze biti dobro.
__________________
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe

Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 03. 10. 2008. u 10:36.
Dejan Bizinger je offline   Odgovorite uz citat