Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 10. 2008.   #11
mileusna
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.878
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
mileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobar
Default

Citat:
Originalno napisao zira Pogledajte poruku
Uzmimo npr da imas samo adsense ili neke alternative, npr sa 8 dinara po kliku (posto je kao specijalizovani profitabilni sadrzaj).

Ako hoces 50.000 dinara mjesecno, treba ti 6250 klikova, tj. oko 200 klikova dnevno.

ako uzmes 2% CTR, treba ti 10.000 posjetilaca dnevno.

Sad, je li racun dobar ili ne nemam pojma posto kuckam cijeli dan
Greška svih koji kreću u online biznis, a naročito u Srbiji, je ta da su previše optimistični u računicama. Zira nije početnik, ali pošto je kuckao ceo dan igrom slučaja je u ovom postu demonstrirao kako se optimistički (i pogrešno) razmišlja.

Možda klijent i plaća agenicji/Googlu 8 dinara klik, ali deo publishera bude oko 2-3 dinara po kliku, u zavisnosti od kursa dolara, broja kampanja, da li je pun mesec, ne znam ni ja čega.

CTR zavisi od sajta do sajta, u zavisnosti od toga kako je sve koncipirano, ali mislim da je u bilo kom slučaju CTR od 2% prilično visok. I onda se dođe do pogrešne računice da nekome treba 10.000pv dnevno da bi zaradio 50.000 mesečno, a prava situacija je znatno gora. (nebitno je sada da li su brojke i računice tačne, ali poenta svega je da su ljudi previše optimistični u računicama...)

Ni ja nisam izuzetak mada me je iskustvo naučilo da budem realniji, i dalje neki put volim da maštam u optimističkim računicama.
mileusna je offline   Odgovorite uz citat