Pogledajte određenu poruku
Staro 18. 10. 2008.   #44
Jelena Mickic
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 27.10.2007
Poruke: 25
Hvala: 3
8 "Hvala" u 4 poruka
Jelena Mickic is on a distinguished road
Smile

Citat:
Originalno napisao istok Pogledajte poruku
Šta mislite, da li osoba X može da zarađuje jednu bolju mesečnu platu od oglašavanja na takvom sajtu? Govorim o oblastima koje su provereno profitabilne, neke od gore navedenih.
Ja bih da se vratimo na pocetak price
da li moze da se zaradi jedna bolja prosecna plate?
A ja bih da pitam, a koliko ljudi treba da se plati od tih para?

Jedna osoba ne moze da pravi sadrzaj, uredjuje i odrzava sajt, kontaktira oglasivace, gradi odnos sa citaocima, i usput jos pravi planove kako da razvija dalje posao.
Cak i da jedna osoba ima sva ova znanja i talente, dan ipak ima samo 24 casa.

Ako govorimo o niche web sadrzaju, koji je profitabilan, i govorimo o stvaranju originalnog sadrzaja, a ne o preuzimanju, za kvalitetan sadrzaj je potrebno ili da jedna osoba manijakalno radi na njemu, pa ce joj se sve vrlo brzo smuciti, ili da podeli posao sa jos nekim, sto je bolja opcija.

Za kreiranje kvalitetnog sadrzaja, i to originalnog pod uslovom da on ne podleze vremenskoj kvarljivosti, potrebno je da pratite kvalitetne izvore informacija i desavanja o temi kojom se bavite, dosta sami ucite, da pisete sadrzaj (a to bas ne ide tako sto neko sedne pa sipa iz rukava). Zatim tu sledi proveravanje informacija, spelinga nekih reci, zatim redaktura, ispravljanje slovnih gresaka, najcesca je permutacija slova, prebacivanje iz Worda u neki CMS, zatim vizuelno uoblicavanje, boldovanje, izdvajanje podnaslova, podela teksta u pasuse, dodavanje slika ili nekog drugog netekstualnog sadrzaja.
Naravno i te slike treba prethodno pronaci i prilagoditi.

Koliko je znaci za jedan unos teksta od 500 reci potrebno. Minimum 1 h vremena, i to pod idealnim uslovima.

Da ne ulazim u pricu da postaje monotono za citaoce kada jedna osoba pise stalno, jer se jedan ton komunikacije ponavlja.

Zaboravih da kazem, osoba naravno ima dara za pisanje

Ovde bi idealno bilo kada bi postojao i profesionalni lektor, jer ma koliko svi mi smatrali da smo pismeni, greske se podkradu, a to lose utice na kredibilitet sajta kao ozbiljnog i verodostojnog izvora informacija.

Bilo bi lepo da postoji i neki art director, barem part time, koji ce se pozabaviti slicicama i ostalim vizuelnim elemntima, jer nemamo svi dara za to.

A zatim, gde je tu pracenje sta ti konkurencija radi, ko ti neprijavljeno “pozajmljuje” sadrzaj, sta citaoci misle, analiza statistike poseta, itd.

Cekajte, jos nisam dosla ni do razvijanja marketinske strategije, kako citaoci da znaju za tebe i tvoj sajt. A od cega ces da se izdrzavas, kada ces naci vremena da prodajes oglasni prostor na njemu?

Ono kako ja vidim situaciju jeste ili da nekoliko partnera zajedno pocnu i podele posao, uz mala ulaganja, dosta strpljenja i manja ocekivanja, neke stvari mogu i da se autsorsuju, ili da neki veliki zaljubljenik u neku temu otpocne svoj sajt uz minimalna ulaganja, pa ako je dobar polako ce se procuti za njega.

E kada bude imao neku vecu posetu moze da pronadje nacin da uzme nekog komercijalistu da obigrava oglasivace i radi na procenat.

Do tada novac, a pre svega vreme, zivci i entuzijazam koji ulazes su tvoji
Jelena Mickic je offline   Odgovorite uz citat
5 članova zahvaljuje Jelena Mickic za poruku: