Tema: CVS Server
Pogledajte određenu poruku
Staro 10. 11. 2008.   #14
filmil
хардвераш
Qualified
 
Datum učlanjenja: 04.01.2007
Lokacija: Маунтин Вју, САД
Poruke: 117
Hvala: 4
25 "Hvala" u 10 poruka
filmil is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao degojs Pogledajte poruku
Nije ti potreban kompjuter kojem može da se pristupa sa neta. Dovoljno je da kompjuter ima izlaz na net, može biti iza rutera, firewall-a, itd.
Да додам на ово, ако можеш да мењаш NAT уносе, онда ти не треба никакав секундарни програм (а-ла Хамачи) већ је довољно подесити одговарајуће портове за приступ. Ја тунелујем све кроз ССХ (SSH) и то се доста добро понаша.

Сазнао сам међутим да неки провајдери у Србији ограничавају приступе портовима, па је Хамачи једно од могућих решења.

За заинтересоване, Хамачи ради лепо под линуксом, пробао сам, али пати од истих проблема као и сви: динамичке ИП адресе су смрт за било какву инфраструктуру.

За то је бољи динамички ДНС и не-Хамачи веза. Али опет, зависи од захтева које имаш.

Citat:
Iako je sve navodno sigurno, postavlja se ipak pitanje da li želiš da odabrani server držiš na kućnom kompjuteru zbog.. sigurnosti
За ово препоручујем да се просто одвоји посебан рачунар који се само бави сервисним пословима: чувањем података, бекаповањем, чувањем развојног окружења и сл. До скоро сам држао Фарму, која је била пентиум 3 на 266 MHz са 256MiB меморије и око 700GB диска, и која се одлично сналазила у тој улози. (морао сам да је жртвујем када сам се преселио но то је посебна прича) Овакве машине могу да се прибаве за приближно 0€ ако имаш где да тражиш, те сматрам да вреди и такав сетап.

Citat:
Ako se kojim slučajem budeš razmišljao za Win + SVN varijantu, obavezno pogledaj besplatni VisualSVN server..
Надам се да није проблем да се надовежем и да кажем да субверзију и сродне производе ЦВС не препоручујем за удобан рад. Били су добри када није постојало ништа друго, али време је да се пензионишу.

ф
__________________
Рад је створио човека. Рад ће га и уништити.
filmil je offline   Odgovorite uz citat