Evo da repliciram da sam pazario MSI Wind U100 crni. Nekako sam uspeo da pronađem radnju u Kragujevcu gde su bili napakovani jedan pored drugog MSI Wind, Acer Aspire One i HP mini note pa sam mogao lepo da izvagam.
HP je bio osetno najteži i najskuplji iako je išao sa Linuxom a ne sa Windowsom tako da ga nisam ni razmatrao. Acer Aspire One plavi deluje dopadljivo ali je Wind odneo pobedu jer je i pored nešto većih dimenzija i 10" ekrana i dalje bio najlakši a i tastatura mu je bila mnogo komotnija za rad od Acera. Wind takođe ima i bluetooh tako da se preko mobilnog mogu povezati na net u svakom trenutku (nisam toliko mobilan da bi mi se isplatio neki mobile Internet paket).
Jedina moja veća zamerka je što je deo sa ekranom dosta težak u odnosu na ostatak kompa, pa je malo nestabilan, tj. komp ima tendenciju da se klacka i prevrne pogotovu ukoliko iskosite ekran pod većim uglom, no dobro... Ako je to bila cena da računar bude što lakši, onda prihvatam, nije toliko strašno. E da, i WiFi je malo zezao i prekidao, ali se instalacijom svežih drajvera sve dovelo u red.
Sve u svemu, mislim da će savršeno poslužiti svrsi za koju je i kupljen.