Pogledajte određenu poruku
Staro 19. 11. 2008.   #201
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao Markok Pogledajte poruku
Nise nisu cilj nego sredstvo, nacin, strategija, da zaposednes neki veci segment. Generalno ja ne znam nijednu nisu na srpskom internetu koja vredi milion evra, a znam sajtove bogate sadrzajem koji vrede toliko i vise. Pogledajmo samo b92.net na koliko su se oni segmenata rasirili. Netsrbija.net nema srecan i user friendly dizajn i posetilac se lose snalazi, i vec radimo da se to promeni. Lakse je promovisati jednu stranicu nego 50 ali treba dizajnirati tako da se korisnik oseca udobno.

Svastare koje pominjes a da nisu uspele, postoji vrlo ozbiljan i lako shvatljiv razlog za to - nedostatak dobrog koncepta, kapitala i kvalitetnog menadzmenta.

Ja (nazalost) nisam bog za kompjutere i elektrotehniku ali pomalo se razumem u marketing i znam sta se moze postici ako dovoljno sipas u njega.

I tako, udavih, necu vise...
Činjenica je da u Srbiji postoji problem sa nedostatkom portala, i u pravu ste kada kažete da u slučaju postojanja kapitala i menadžmenta niše predstavljaju sredstvo, a ne cilj. Ovo će se definitivno u Srbiji dešavati tokom naredne godine (ukrupnjavanje online tržišta), bez obzira na postojeću krizu. Radi ilustracije, malo se raspitajte kako stoji situacija na online tržištima koja su razvijenija od našeg (npr. u Poljskoj tri firme drže praktično sve najposećenije sajtove u toj zemlji).

Postavlja se pitanje u vašem slučaju da li vi sa vašim projektom možete da dođete u tu situaciju o kojoj pričate. To je razlog zbog kojeg dobijate komentare ovog tipa na ovom forumu, a trebalo bi da znate da su vam se do sada javile dosta relevantne osobe iz ove oblasti.

Ova finansijska kriza će usporiti preuzimanje najposećenijih (najskupljih) sajtova, kao što je npr. Krstarica.com. Znam za tri firme koje su u poslednje dve godine pokušavale da pregovaraju na temu kupovine ovog sajta, i to će se desiti (prodaja ovog sajta) u nekoj budućnosti. Da ne pominjem upite za prodaju manje posećenih sajtova, a na ovom forumu ima osoba koje su više puta do sada dobile ovakve ponude, a neki i sada pregovaraju

U vašem slučaju Markoče, mislim da vam se više isplati da kupite neki od posećenijih sajtova, ako imate mogućnost da prikupite kapital, nego da samo razvijate vaš sajt, jer ćete u njegov razvoj utrošiti mnogo više para (i vremena) nego što bi vas koštala neka takva kupovina. To je logika koju ste pomenuli iz vaše offline biznis prakse.
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat