Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 01. 2009.   #3
bluesman
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
 
Avatar bluesman
 
Datum učlanjenja: 18.05.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 5.450
Hvala: 288
1.247 "Hvala" u 446 poruka
bluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušatibluesman je osoba koju treba slušati
Pošaljite ICQ poruku za bluesman
Default

Nisi dosadan nego brz

Elem, posto sam ja očigledno urečen, pa mi se već nekoliko godina za redom dešavaju užasne stvari 31. decembra, ni ove godine nije izneverena tradicija. Umro hard disk na serveru.

Prvo je nemcima trebalo 2 dana da ustanove da je umro hard disk (šta da kažem kada meni support šalje nazad mail "e prijavljuje ovu grešku, jel možeš ti da mi pomogneš da provalimo šta je problem" ??!?!), pa su onda "ubacili" novi disk i reinstalirali OS. Taman kada smo instalirali control panel i vratili dobar deo sajtova iz backupa (koji je na drugom hard disku) - ponovo počinju problemi. Ispostavilo se da su moroni, umesto da ubace novi hard disk, samo formatirali onaj koji je umro, tako da je on živeo samo kratko, i odmah opet umro (kaže support "a meni je bilo čudno što čujem kliktanje iz hard diska"?!?!?!). Da nije tužno, smejao bih se.

Posle nekoliko teških reči, i novih 12 sati čekanja, ubacili su novi hard disk i opet ispočetka instalacija OS + control panel. Ovaj put se desilo da su neki backup fajlovi corrupted, i da ne može da uradi restore. Sva sreća pa su postojali i stariji backupi, tako da smo izvukli od novih šta smo mogli - a ono što nismo - izvlačili smo iz starih. Dok ovo pišem još se vraćaju neki domeni, biće valjda sve ok do ujutro.

Više nisam ni nervozan, prvih dana mi je pritisak bio oko 200 pa za malo da riknem, ali ovaj put sam definitivno odlučio da ne hostujem više, jednostavno ne mogu da se nerviram toliko zbog nečega na šta ne mogu da utičem na bilo koji način. Sve je van moje kontrole, a čim "viša sila" odlučuje umesto mene - to nije posao za mene.

Nadam se da ćete preživeti nestanak mesec dana postova, unapred se izvinjavam svima a naročito onima koji su se registrovali u decembru pa će sada morati ponovo, kao i onima koji su se trudili da postuju pametne stvari koje su sada nestale.
__________________
Goran Pilipović a.k.a. Ugly Fingers Bradley f.k.a. bluesman
I don't always know what I'm talking about but I know I'm right!
bluesman je offline   Odgovorite uz citat