Ti možeš da raspisuješ do 100 kombinacija, to nije tako strašno... preko toga je maltretiranje procesora.
A ljudi koji to igraju to i ne računaju. Ako neko odigra 100 kombinacija, sigurno neće da računa koliko mu je svaka kobinacija, zna otprilike (prema kvotama) koliko je kvota i šta može da očekuje.
Ja sam recimo igrao sistem sa 4 fiksa i 2 vezana sistema 3/5. To je ukupno 100 kombinacija (10 x 10) i pošto sam igrao uglavnom na kvote između 2.0 i 3.0 da bih stekao sliku o "prosečnom" dobitnku, obično izračunam prosečnu kombinaciju (recimo 2,35) i onda izračunam po jednom dobitku 2,35 ^ 6 * fiks . Fiks je obično oko 2.5, tako da dobijem 168,5 * 2,5 = 421,25. Ako ulažeš 1000 dinara (10 dinara po kombinaciji) možeš da očekuješ za svaku kombinaciju koja ti dođe 421,25 * 10 = 4212,5 dinara.
To znači ako ti dođe sva 4 fiksa i 3/5 + 3/5 - imaš 4212,5 dinara
Ako ti dođe bar još jedna utakmica to je onda 4 x 4212,5 din = 16.850 din
Ako ti dođe recimo 4/5 i 4/5 onda imaš ukupno 16 dobitnih kombinacija x 4212,5 din.
Ali ta "prosečna" kvota radi samo ako su ti ujednačene kvote, ako ti imaš u sistemu kvote 1,5 pa onda 3,0 pa ko zna šta još... ovako izračunata "prosečna" kvota može dosta da omaši.
Kladioničari imaju formulu koja pokupi sve najniže kvote u sistemu i izračuna minimalni dobitak, pa onda pokupi sve kvote i izračuna maksimalni dobitak (za slučaj da je sve prošlo), ali oni to odrade jednom formulom do koje je neki bookie došao i to onda izađe ultra brzo čak i za sisteme preko 250 kombinacija.
Generalno i ti možeš da nađem minimum niza, pokupiš X elementa (X je ono koliko igraš sistem) i izračunaš minimalnu kvotu, to nije teško. Maksimalna je kada ti sve dođe... eto rešenja