Pogledajte određenu poruku
Staro 05. 05. 2009.   #18
bokacbl
profesionalac
Professional

Datum učlanjenja: 09.01.2006
Hvala: 24
7 "Hvala" u 5 poruka
bokacbl is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za bokacbl

Citat:
Originalno napisao gacesai Pogledajte poruku
Svi podaci na sajtu, ukljucujuci i tabelu sa 42 karakteristike za split sisteme i skoro isto za pokretne su rucno unoseni u bazu [b]u saradnji sa prodavnicama, uvoznicima, distributerima. Svi kontakti o maloprodaji su dogovoreni sa maloprodajnim objektima, naziv, adresa, cena.
Znaci karakteristike nisu kopirane ni sa jednog domaceg niti stranog sajta, a tesko je i pronaci toliki broj karakteristika na jednom mestu.
Mislim da podaci o klimi i proizvodjacu nemaju veze sa distributerom, radnjom i sl. jer da se podaci ovog tipa ne smiju preuzimati sa sajta proizvodjaca svi review/recezentski sajtovi ne bi imali sta da recenzuju i da pomognu pri odabiru kupovine nekog uredjaja.. .
Tako da forsirati pricu da karakteristika neke klime ne moze da se nadje na internetu i sl. je pppp (primjer ja sam nasao na jednom regularnom forumu nacin kako da odblokiram racunar na autu da bi mogao da ga upalim - sa kljucem koji sam imao i ti podaci su bili u okviru standarnog manual-a koji daje proizvodjac auta)

Citat:
To bi bilo kao da ja sada uzmem neki htt tracker i skinem sve postove ovog foruma, otvorim slican domen i nastavim da koristim tudje sadrzaje... i da kazem kako se mi bavimo slicnom temom?! a onda iskoristim i lokacije, e-mail adrese korisnika foruma(sto su npr. na mom sajtu podaci o prodavnicama) pa to koristim da sebi povecam posecenost.
Prosto, svi koji objavljuju neki sadrzaj na svojim sajtovima, blogovima, forumima... pogotovu kada taj sadrzaj preuzimaju sa drugih sajtova ili drugih pisanih medija treba da znaju kako se to radi ili da nauce, ako ne znaju (procitaju bar uslove koriscenja tog medija sa koga hoce da preuzmu).
Ocigledno je za Srbiju internet poslovanje vise nego strani pojam

takodje bez ikakvoh navodjenja izvora
Brkas babe i zabe -> procitaj uslove ovog foruma pa ce ti biti jasno, da ako je on pokupio tvoju bazu podataka o specifikaciji uredjaja ne mozes ti da ga tuzis vec eventualno proizvodjac klime koji je vlasnik tih podataka.. a mislim da to njima nije ni u cilju..

Poslednja izmena od bokacbl : 05. 05. 2009. u 23:22.
bokacbl je offline   Odgovorite uz citat