Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 05. 2009.   #27
Veki
novi član
Na probnom radu

Datum učlanjenja: 26.06.2007
Hvala: 15
7 "Hvala" u 3 poruka
Veki is on a distinguished road

Citat:
Originalno napisao bluesman Pogledajte poruku
Ja mislim da su njih dvojica u talu (čak je možda i multiple personality case ) i samo prave sebi reklamu
da ne znam Gaćešu (čoveka iza klimauredjaji.com) ovo bi bilo skroz kul )

no ceo ovaj slučaj jeste pravi primer seljačke rabote u državi Sorbaji. I pokazuje kako sad svi mi ovde (koji imamo nekakve sajtove, blogove) treba da idemo u Autorsku agenciju i deponujemo dizajn i šta ti ja znam, jer svuda vređaju klinci iz kraja koji su pametni da uarde copy-paste. A fora je što je vlasnik domena klime.rs čovek koji zna o čemu se radi (koga mrzi da ide na whois evo i screenshota). to je najveća tragedija.

Evo moj primer na onoj temi o astma.rs na ovom forumu, gde je više nego očigledno da sam maznuo pozadinu sajta. lepo sam rekao: lopov sam brale, volim da kradem posebno kad mi to skraćuje vreme. ako mi se jave naravno da ću priznati krađu i da ću skloniti background.

no ovde je slučaj da Srbin od Srbina krade i ako ništa drugo (pored toga što je Gaćeša išao od radnje do radnje i molio za podatke, specifikaciju i ostalo i ručno ih ubacivao u bazu. čovek ima dil sa proizvođačima i radnjama) ovo je čista krađa dizajna. jer dizajn = html.

u srbiji je malo stvari koji dobro rade na netu (svi se ovde žalimo oko toga), i kakvi god bili naši web projekti, startupovi, blogovi.. potrebno je da razvijamo dobru klimu i fer plej u zajednici. ovakvi gestovi i komentari ljudi (ne blusman, nego neki drugi ljuidi na nekim drugim forumima) su očiti primer da je i na webu gomila i masa bezveznjakovića.

P.S. gledajte me danas na TV Avala u 18:30 u emisiji "Slatka moja" gde gostujem kao autor sajta "Astma. Pobedi je!"