Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 05. 2009.   #24
mileusna
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.878
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
mileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobar
Default

Citat:
Originalno napisao STELLANOVA Pogledajte poruku
Misli se na sajtove novinskih kuca, dakle zaradjuju prodajom novina.
Pa ako pratiš razvoj situacije, trenutno su upravo štampani mediji u krizi i ceo ovaj tekst je inspirisan time da novine propadaju lagano i da se sve seli na web a sad treba videti kako web što bolje unovčiti. Zarađuju oni i od weba, nigde ne piše da ne zarađuju od weba, samo piše da akcionari nisu zadovoljni tim što se zarađuje od weba.

Citat:
Govoris o specijalizovanim sajtovima koji nemaju veze sa onim sto je napisano u prvoj poruci. Govori se dakle o pocetku naplate na NEWS sajtovima
Naravno da ima veze sa onim što je napisano u poruci. Ti pod NEWS sajtovima smatraš samo one koji imaju i štampano izdanje?! Evo čak i u Srbiji postoje e-novine.com koje recimo izlaze samo na netu i u kojima možeš da saznaš i stanje na berzi i šta se dešava u Iraku. Takvih sajtova u svetu je puno, zar ti misliš da samo NYT zna šta se dešava u Iraku?! Pretplatiš se na AP ili Reuters vesti i imaš uvek sveže informacije na svom sajtu.

I što TechCrunch i Perez Hilotn nisu news sajtovi, nego šta su?! Specijalizovani jesu, ali to upravo pokazuje da će se za svaku nišu naći neki dovoljno dobar sajt koji će i dalje nuditi besplatan sadržaj podjednakog kvaliteta kao i onaj koji WSJ i ostali budu naplaćivali.

Svaka roba ima kupca, ja ne sumnjam da će WSJ imati puno pretplatnika, ali daleko od toga da će free content da odumre u sledećih 20 godina.

Edit: A news agregatori nemaju ama baš nikakve veze sa ovom temom, ne znam kako ste to uspeli da ubacite u ovu diskusiju.
mileusna je offline   Odgovorite uz citat