Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 05. 2009.   #25
STELLANOVA
expert
Master
 
Avatar STELLANOVA
 
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Lokacija: EU
Poruke: 609
Hvala: 47
51 "Hvala" u 37 poruka
STELLANOVA će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za STELLANOVA Pošaljite poruku preko AIM za STELLANOVA Pošaljite poruku preko MSN za STELLANOVA
Default

Citat:
Pa ako pratiš razvoj situacije, trenutno su upravo štampani mediji u krizi i ceo ovaj tekst je inspirisan time da novine propadaju lagano i da se sve seli na web a sad treba videti kako web što bolje unovčiti. Zarađuju oni i od weba, nigde ne piše da ne zarađuju od weba, samo piše da akcionari nisu zadovoljni tim što se zarađuje od weba.
Pratim ja razvoj situacija ali ti ne razumes da su novine samo sredstvo za prenosenje robe koju proizvode novinske kuce (roba su informacije). Internet je postao dovoljno dostupan da se predje na drugo sredstvo za prenos robe koji je neuporedivo isplativije i sa neuporedivo manjim troskovima distribucije i pripreme.

Citat:
Ti pod NEWS sajtovima smatraš samo one koji imaju i štampano izdanje?! Evo čak i u Srbiji postoje e-novine.com koje recimo izlaze samo na netu i u kojima možeš da saznaš i stanje na berzi i šta se dešava u Iraku. Takvih sajtova u svetu je puno, zar ti misliš da samo NYT zna šta se dešava u Iraku?! Pretplatiš se na AP ili Reuters vesti i imaš uvek sveže informacije na svom sajtu.

I što TechCrunch i Perez Hilotn nisu news sajtovi, nego šta su?! Specijalizovani jesu, ali to upravo pokazuje da će se za svaku nišu naći neki dovoljno dobar sajt koji će i dalje nuditi besplatan sadržaj podjednakog kvaliteta kao i onaj koji WSJ i ostali budu naplaćivali.

Svaka roba ima kupca, ja ne sumnjam da će WSJ imati puno pretplatnika, ali daleko od toga da će free content da odumre u sledećih 20 godina.
Ne nego samo one koji sami prizovde informacije tj. imaju svoje novinare, svoje urednistvo i komplet redakciju.

Besplatnihh sajtova na svetu je puno ali oni ce polako nestajati sto se tice news contenta jer prosto se polako prelazi na drugi vid prenosenja robe (informacije), sa papira na net.

Free content ce uvek biti prisutan ali ce relevantnost istog biti marginalizovana...
STELLANOVA je offline   Odgovorite uz citat