Citat:
Originalno napisao jovica888
Pitanje je uglavnom za administratore sajtova. Interesuje me da li se isplati ...
|
Nisam administrator sajta ali ti si u prvi plan stavio pitanje isplativnosti pa da se uključim
Citat:
Originalno napisao jovica888
....Forum kao sto je Elitesecurity, Burek, Domaci.de, mycity, ovaj itd
|
Posmatrano iz aspekta posetioca (a oni su suština života foruma) postavlja se pitanje zašto bi napuštali razvijen community na koji su navikli, gde su razvili svoje prisustvo i gde na kraju krajeva imaju šta da pročitaju i prešli kod tebe.
Citat:
Interesuje me da li se isplati otvarati "jos jedan" forum kada vec toliko ima foruma i naravno interesuje me da li se isplati ovako - novcano
|
Može da se isplati kao nađeš odgovarajuću nišu odnosno ako se obratiš nekoj specifičnoj cljnoj javnosti. Pogledaj forume koje si nabrojao. Verujem da tebi odgovara to o čemu se raspravlja na njima pa bi pravio jedan takav sličan.
Samo ako želiš da zarađuješ predmet o kome će se pričati na forumu ne mora da bude zanimljiv tebi da bi bio isplativ. Pogldaj recimo oglašivače na forumima koje si naveo i na
www.ana.rs i shvatićeš o čemu priča. Bambi, Avon, itd
Jedna anegdota za kraj. U vreme dok sam uređivao e magazin koji je bio proglašen za najčitaniji poslovni magazin u 2005 i 2006 dam oglas za pomoćnika urednika. Pojavi se pored ostalih žena srednjih godina koja izjavi da je uređivala magazin za golubare. Ekipa u redakciji krene da se kikoće a ona ljutito ustane i izjavi "Odoh ja, vi niste ozbiljni. U Srbiji inače ima 500.000 golubara. I pčelara 800.000". O tome ti pričam.