Pogledajte određenu poruku
Staro 22. 05. 2009.   #5
mileusna
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.878
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
mileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobar
Default

Mislim da postoji neki limiti preko kojih se transakcije "proveravaju" zbog pranja novca, šta li već. Nekad je to bilo $10.000 danas možda 15.000 EUR, ne znam. No proveravao se priliv ili ne, generalno si dužan da prihod prijaviš i platiš porez na njega. A možeš i da se praviš lud pa vidiš šta će da se desi... O tim temama je već raspravljano na forumu, možeš da pronađeš.

Legalna jeftina varijanta bi mogla da bude sledeća: otvoriš preduzetničku agenciju za it usluge, prijaviš se za paušalno plaćanje poreza, legne ti uplata, to je oko 2.4M dinara tako da ne probijaš limit za paušal. Podižeš pare u narednih par meseci i onda zatvoriš agenciju. U međuvremenu ćeš za poreze i doprinose plaćati oko 150EUR mesečno.

Jedina nepoznata tu je što je u pitanju jedna veća transakcija, tako bi možda moglo da izgleda malo čudno za jednog paušalca da mu legne $35.000 odjednom. Mada si generalno čist i sve je po zakonu, samo može da privuče pažnju. Deda se možda šalio, ali ne bi bilo loše da ti plate u ratama.

Drugi način su uplate na račune u inostranstvu, ePassoporte i slični servisi ako ih escrow podržava, ali u to se već ne razumem...
mileusna je offline   Odgovorite uz citat