Pogledajte određenu poruku
Staro 25. 05. 2009.   #11
Alex Covic
serial dealmaker
 
Avatar Alex Covic
 
Datum učlanjenja: 13.04.2009
Poruke: 5
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
Alex Covic is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Alex Covic
Default

Prema "Zakonu o igrama na sreću" (službeni glasnik RS, 84/2004), "Kviz u kojem krajnji ishod zavisi iskljucivo od znanja ucesnika u igri na osnovu koga mu se pruža mogucnost da ostvari dobitak u novcu, stvarima, uslugama ili pravima, ne smatra se igrom na srecu."

Aukcije, posebno klasične (dakle, ne one sa najmanjom jedinstvenom ponudom) bi po mom mišljenju trebalo da spadaju u ovu kategoriju, jer je realno predstaviti scenario kao igru veštine/znanja, u kojoj faktor sreće nije uključen.

Za izdavanje mišljenja o kategoriji kojoj projekat pripada zadužena je Uprava za igre na sreću pri Ministarstvu finansija republike Srbije.

Nažalost, faktor lobiranja je naravno vrlo izražen u ovoj branši, i koliko ja znam, nijedan 'mali igrač' još uvek nije dobio odobrenje da legalno pokrene aukciju ovog tipa. Kažem nažalost, jer su SMS-aukcije postale potpuni hit u svim zemljama u kojima radimo (Rumunija i Bugarska kao najsvežiji primeri), i mogu da garantujem da će prvi ozbiljan projekat tog tipa u Srbiji biti itekako unosan.
__________________
Fortumo mobile payment
Alex Covic je offline   Odgovorite uz citat