Citat:
Originalno napisao STELLANOVA
(oni koji su zavrsili visu skolu imaju ISTO zvanje kao i oni koji su zavrsili tri godine viseg obrazovanja a koji u ovom slucaju imaju pravo da pohadjaju specijalisticke studije, ja to zovem DISKRIMINACIJOM).
|
Off Topic:
pazi, stvarno nemam nista protiv visih skola ili ljudi na njima, ali ne mozes da poredis program vise skole sa programom fakulteta ni po broju ispita, ni po obimu gradiva, a posebno ne po kriterijumima za polaganje ispita (u stvari verovatno zavisi i kog fakulteta posto su i tu ogromne razlike u obimu i tezini ispita, i znanju studenata)
Ljudi koji imaju prvi stepen mozda nisu dali sve ispite na faxu, ali one koje su dali, dali su po kriterijumima tog fakulteta i ti su im ispiti bili jednako teski kao i svim ostalim studentima tog fakulteta, odnosno sto se tog gradiva tice oni znaju isto koliko i njihove kolege koje su dale i ostale ispite i zavrsile fakultet...
to sto su nam zvanja ista kao sa visim je cisti birokratski propust, jer je cela ta stvar sa novim i starim programima i zakonima izvedena prilicno traljavo (recimo ja sam diplomu I stepena morao dvaput da uzimam sa fakulteta jer prvi put nje bio pravilno popunjen datum, zbog nejasnoca u zakonu.. cisto kao ilustracija koliki je tu bio haos..)