Glavni krivac je "software"
Nisam mogao da izdržim, moram da prokomentarišem ono što sam čitao jutros u Blicu. Svi ste verovatno čuli za onu devojčicu koja je umrla iako su je lekari u domu zdravlja Novi Beograd 2 puta slali kući kao "ma to je neki virus", a bilo je dovoljno da pogledaju rezultate analize krvi da vide da nije "neki" nego vrlo opasan - bakterijski meningitis. Devojčica je na kraju pala u komu i nekoliko dana kasnije umrla a roditelji optužuju lekare u domu zdravlja i onda nastaje rašomonijada.
Na kraju je pronađen krivac: software.
Naime, "software koji su koristili nije dobar" pa lekari nisu videli rezultate zbog nekih neslaganja u datimuma (2 puta sam čitao tu rečenicu a i dalje mi je nejasno šta je stvarno bio problem i zašto je software krivac).
Nisam uspeo da nađem članak na sajtu blica, verovatno će se pojaviti kasnije u toku dana, ali je vrlo interesantno kako su lakari našli glavnog krivca. A interesuje me da li je softwer možda procenio da je u putanju "virus" umesto "bakterijskog meningitisa", za one koji se baš ni malo ne razumeju u to, to je toliko velika razlika da je i studentu medicine nemoguće da pogreši ako ima rezultate leukocitarne formule, a tretmane virusne i bakteriološke infekcije je potpuno drugačiji. Verovatno je i za to kriv software.
Možda je stvarno loš software, ne znam, ... ali to je tako lamerski izgovor da nemam reči.