Pogledajte određenu poruku
Staro 26. 06. 2009.   #214
Marko Skoric
novi član
 
Datum učlanjenja: 26.06.2009
Poruke: 6
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Marko Skoric is on a distinguished road
Default

Najpre bih želeo da pozdravim sve koji su uzeli učešće u ovoj temi...
Možda sam malo zakasnio pošto vidim da je posledanja poruka napisana krajem 2008... ali bi ipak hteo da iznesem i svoj primer... a na vama je da ocenite da li je i koliko uspešan...naravno dobro namerne kritike i saveti su uvek dobrodošli...

Naime tokom 2007. godine počeo sam da pravim planove kako bi mogao da kreiram jednostavan sajt koji će se istaći svojim sadržajem, moram da napomenem da u to vreme nisam imao nikakvih prethodnih iskustava oko web dizajna, web marketinga, itd.

Ideja je bila da se napravi sportski sajt koji će obrađivati teme savremenog (modernog) sporta (sportski marketing, sportski menadzment, sportski trening, itd.). Odlučio sam se za ovu oblast jer se i sam bavim sportskim menadžmentom, a uvideo sam da na našem internet prostoru ne postoje sportski sajtovi (ili ih je jako malo) koji obrađuju ovu ili slične teme, (sa druge strane postoji veliki broj sportskih sajtova koji obrađuju sportske teme kao što su vesti, rezultati, klađenje).

Kao rezultat nastao je sajt Savremeni sport.com (www.savremenisport.com)
koji se na internetu nalazi od oktobra 2007.

Nadam se da vas nisam previše udavio sa ovim uvodom pa ću se vratiti na temu "Može li se zarađivati od stvaranja web sadržaja u Srbiji? "

Moje iskreno mišljenje je da može... naravno za sve to je potrebno jako puno vremena i upornosti. E sad što se tiče zarade od sadržaja na Savremeni sport.com on je još uvek više nego skromna. Sa posetom od oko 9500 poseta mesečno (oko 5000 jedinstvenih posetioca) zarada iznosi oko 30-40 dolara na mesečnom nivou (izvori zarade Google oglasi i Commission Junction - afilate programi). Moram da napomenem da još uvek nisam imao nikakvih ozbiljnijih marketinških aktivnosti kako bi promovisao sajt, dakle 60-70% poseta dolazi putem pretrage samog sadržaja na pretraživačima, tako da još uvek čvrsto verujem u dalji rast posećenosti a samim tim i zarade.

Moje lično mišljenje je da se može zaraditi od kreiranja web sadržaja, ali je ta zarada skromna, mnogo veća dobit može se ostvariti time što ćete izgraditi svoje ime pisanjem kvalitetnog sadržaja, čime ćete steći odličnu referencu za dobijanje nekih budućih poslova!

Iskreno se nadam da vas nisam "udavio" ovim svojim izlaganjem
Pozdrav svima
Marko Skoric je offline   Odgovorite uz citat