Pogledajte određenu poruku
Staro 31. 08. 2009.   #9
holodoc
član
Certified
 
Datum učlanjenja: 27.11.2007
Poruke: 71
Hvala: 10
12 "Hvala" u 11 poruka
holodoc is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao Petar Marić Pogledajte poruku
Mislio sam na konkretne tehnologije (XML, MFC, WPF, HTML, jQuery, ...). Ili tvrdiš da će se npr. MFC ili WPF značajno koristiti i u narednih 20 godina?
Napravio bih veoma kratak komentar na ovo već toliko puta prežvakano pitanje. "Znanje" kao znanje se menja. Nova se stiču a stara polako zaboravljaju i to je normalno u evolutivnom toku svega pa i razvoja softvera. Ono što je bitno je da za "zastarelim" znanjem ostane iskustvo stečeno njegovim praktičnim korišćenjem koje će moći da se primeni na novo "znanje" jer nijedna tehnologija u toku evolucije softvera nije bila toliko revolucionarna da može da poništi vrednost prethodno stečenog iskustva.

Dakle po meni najvažnije u celoj priči je sticati iskustva bez obzira na to iz koje oblasti. Čovek može da poželi da se usko specijalizira da radi samo jednu stvar ali sva je prilika da će u tom slučaju čisto zarad uske specijalizovanosti ostati uskraćen za mnogo potencijalnog iskustva koje će mu značiti u poslu. Drugim rečima moja preporuka je da svako može (i pre svega želi) jednostavno oproba sebe i na drugim poljima jer dootzky (kako volim nickove koje moram da copy/pasteujem ) je ovde to već spomenuo džaba posla ako ga ne voliš.
Citat:
Originalno napisao Petar Marić
Mislio sam na konkretne tehnologije (XML, MFC, WPF, HTML, jQuery, ...). Ili tvrdiš da će se npr. MFC ili WPF značajno koristiti i u narednih 20 godina?
Pominjanje MFCa u kontekstu "tehnologija" bih možda nekako i sažvakao (iako nije u pitanju nikakva tehnologija nego najobičniji skup klasa) ali pominjanje jQuerya u istom kontekstu ipak nije ni najmanje korektno s obzirom da je "jQuery" u stvari deo JavaScript tehnologije

Poslednja izmena od holodoc : 31. 08. 2009. u 18:55.
holodoc je offline   Odgovorite uz citat