Pogledajte određenu poruku
Staro 16. 09. 2009.   #15
jasmanac
Knowledge base
Wrote a book
 
Avatar jasmanac
 
Datum učlanjenja: 24.06.2005
Poruke: 1.109
Hvala: 76
390 "Hvala" u 53 poruka
jasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskorojasmanac će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za jasmanac Pošaljite poruku preko MSN za jasmanac Pošaljite poruku preko Skype™ za jasmanac
Default

Citat:
Originalno napisao mileusna Pogledajte poruku
Koliko sam nešto malo gledao Adobe software je mnogo jeftiniji online nego što ga prodaju u Srbiji.
Zarada im je nekih 300 eura po licenci. Ja sam dve licence Web Premium (jedna OS X druga Win) platio negde oko 280k dinara. Krstio sam se i rukama i nogama..

Za drugu licencu su mi poslali profakturu na pun iznos cene iako sam imao prava na popust. Nakon moje intervencije odobrili su mi 5% popusta, blah..

Elem, nije problem u priznavanju licence vec u nacinu placanja iste. Ne mozes ti da kupis licencu svojim parama online a da je koristis u firmi. Druga stvar kod Adobe-a je recimo sto taj isti softver ne mozes da kupis online iz Srbije jer nas njihov e-commerce ne podrzava. Sto automatski znaci da isti ne mozes dobiti na adresu firme i na njega platiti carinu jer na racunu koji bi ti bio dostavljen stajala bi vrednost od $1699.

Tako da ovde nije problem u samoj licenci koja definitivno vazi i u nasoj zemlji vec je problem u birokratiji i ne placanju dazbina drzavi. Iz tog razloga poreski inspektori ne priznaju softver kupljen u inostranstvu a koji se koristi u firmi. Zvuci suludo ali to je nasa realnost koja nas jebe svaki radni dan u nedelji..
__________________


Poslednja izmena od jasmanac : 16. 09. 2009. u 12:28.
jasmanac je offline   Odgovorite uz citat