Citat:
Originalno napisao jablan
Ne znam koliko imaš iskustva sa ORM-ovima, ali mislim da malo mistifikuješ "generisanje query-ja". Nema tu nikakve mudrosti, u 99% slučajeva iz samog (Ruby, PHP) koda možeš da vidiš kakav će se SQL generisati. Evo primer iz dokumentacije:
Kôd:
Student.find(:all, :conditions => { :first_name => "Harvey", :status => 1 })
Jasno je na prvi pogled da se to prevodi na
Kôd:
SELECT * FROM students WHERE first_name = 'Harvey' AND status = 1
FW tu ne može baš puno da zajebe stvari.
|
Mister, pa ja ne pričam o ovome, ovo je smešan query i ovo je savršeno jasno da je to ono što nazivam "hleb i mleko". Ja pričam o daleko komplikovanijim stvarima. Kao što rekoh, FW je super da ti smanji posao oko ovakvih sitnica. Šta je tu mistifikacija? Daj ne zezaj
Citat:
Originalno napisao jablan
Ok, onda je jasno, nemaš sad vremena da analiziraš frejmvorke, kad budeš imao, znaćeš do koje mere ćeš moći da im veruješ i kakve projekte ćeš moći da radiš u njima, a kakve ne. Dotad, ono...
Na kraju krajeva, koristeći Smarty, već si jednom nogom u frejmvorku. Pa ti vidi.
|
To niko ne spori, a što se tiče FW, ja koristim svoj koji razvijam već godinama. A opet i u njemu sve "pipave" querije pišem ručno. U stvari tako je i napravljen da sve komplikovanije i moraš da pišeš ručno.
A što se tiče "analize" ... analizirao sam početkom godine baš ove koje najčešće spominjete, i svaki ima svoje dobre i loše strane, na žalost ni jedan nije bio bolji od onoga koji već koristim, tako da nije ni bilo potrebe da "prelazim".