Citat:
Originalno napisao ivanhoe
Sta vi mislite o svemu ovome, i da li ovde uospte i ima ljudi koji aktivno rade sa Borlandovim proizvodima?
|
Eto, ono-kao

c++ builder vec 8-a godina, prije toga turbo ovo-ono

...
BCB ima snagu i sarm da veze za sebe... Ipak, iako sam jos uvjek "s njim" svaka nova verzija bila je, u sustini, razocarenje... Npr. razlika izmedju verzija 5 i 6 je, barem u onom dijelu koji je meni trebao, uglavnom u ispravljenim bagovima i dodatim komponentama... To sam mogao i sam tj. barem ovo drugo... :-| Text editor nisu ni takli.
Jos otkako se igra sa mijenjanjem imena Borland-Inprise-Borland, imam dojam da je problem u losem menadzmentu... S tolikom odanom armijom programera koji su "prohodali" uz prefiks "turbo", trebalo je biti jako glup i doci do ovoga do cega je Borland dosao...
Da ne gundjam, ono sto sam htio da kazem je:
Mislim da je ovo najposteniji potez koji je Borland mogao da napravi. Nesto kao "U redu, nismo sposobni, neka dodje neko ko jeste". Ako ga ne prodaju posto-zasto, a tvrde da nece tj. da ce pazljivo birati kupca i odabrati onoga ko ce nastaviti razvoj IDE-a, ovo bi mogao biti blagoslov za sve (nas) korisnike...
A evo i momenta kad ne znas da li da skaces od srece ili da places od muke:
Vrlo ozbiljno se govori o tome da ce Borland-ove IDE kupiti niko drugi do Google...