Pogledajte određenu poruku
Staro 07. 11. 2009.   #10
off-shore.net
Aleksandar Dobromirov
 
Datum učlanjenja: 07.11.2009
Poruke: 4
Hvala: 0
12 "Hvala" u 1 poruci
off-shore.net is on a distinguished road
Default Pomoć oko razrešavanja dilema

Ja se bavim otvaranjem offshore firmi od 2001.
Moja firma (www.off-shore.net) otvara firme u Delaware-u, Kipru, Sejšelima, i Hong Kong-u.

Da bi se otvorio paypal Delaverske firme, potrebno je:
1. Otvoriti firmu, mi 100% preporučujemo LLC firme, zbog posebnog poreskog statusa, u odnosu na korporacije (Inc.).
2. Potrebno je da firma ima EIN broj (Employers Identification Number). To zahtevaju banke u USA, a to ništa ne menja poreski status firme, ni vlasnika.
3. Potrebno je da firma ima adresu u USA. Za to NIJE dovoljna adresa registrovanog agenta, već mora imati adresu gde će primati poštu (to može biti i virtuelna kancelarija). Potrebno je da ima i broj telefona u USA (takođe, dovoljno je uzeti call forwarding).
4. Broj računa u banci u USA. Ranije je to bilo lako završiti bez odlaska u USA, ali je to sad dosta teško. Mi imamo odnos sa par banaka u USA gde pošaljemo klijente, a trenutno smo u pregovorima sa jednom bankom, da omogućimo klijentima da otvore račun bez odlaska.
5. Kad se odrade ova 4 pred uslova, moguće je otvoriti PAYPAL. Za neke payment processore, je dovoljno imati račun u bilo kojoj banci, bilo gde, što dosta olakšava.

Nadam se da sam malo razjasnio.
Hteo bih da napomenem još par stvari:
-Delaverske LLC kompanije NISU offshore, već imaju prolazno oporezivanje (pass-through), tako da firma ne plaća porez, već krajnji vlasnik, fizičko lice. Ako je vlasnik ne-rezident u USA, on/ona ne podleže IRS-u, i stoga ne plaća porez (osim franšizne takse).
- Delaver ima najstariji korporativni zakon u USA, i zbog toga je popularniji i poznatiji od ostalih američkih država. Studenti poslovnog prava u USA uče Delaverski zakon.
- preko 70% američkih kompanija koje su na Fortune 500 su delaverske, uključujući Microsoft i Google.

Za klijente koji planiraju da prodaju svoje proizvode u USA, mi formiramo kompanije u drugim državama, da bi izbegli oporezivanje u Americi, i zadržali status sličan "offshore"-u.

Ako neko ima neko pod-pitanje, ja ću rado odgovoriti.
Pozdrav svima,
Saša Dobromirov
off-shore.net je offline   Odgovorite uz citat
12 članova zahvaljuje off-shore.net za poruku: