Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 11. 2009.   #27
teknoledge
Milos Matovic
Qualified
 
Avatar teknoledge
 
Datum učlanjenja: 29.05.2007
Lokacija: Belgrader
Poruke: 157
Hvala: 15
11 "Hvala" u 6 poruka
teknoledge is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao Gargoyle Pogledajte poruku
Jel možeš malo da pojasniš zašto ne D.O.O. u odnosu na offshore u tvom slučaju? Mislim intersuje me zašto si se odlučio za traženje offshore rešenja u odnosu na doo, prednosti/mane kod tebe?
Konkretno ne zelim u sustini da imam "posla" ni sa jednom domacom institucijom iz vec pomenutih razloga:
Citat:
Nema potrebe da pominjem enormno gubljenje vremena u skupljanju i dostavljanju gomile papira i ostalih budalastina koje nasa drzava trazi od svakog preduzetnika.
Hocu da se bavim svojim poslom a ne da idem od saltera do saltera kao na fliper-u skupljajuci/dostavljajuci razno razne papire i potvrde. Ovo mozda nije problem vecim firmama gde imaju zaposlenog coveka samo za ove gluposti ali kad si one-man-band, ili mala firmica, ovo predstavlja ogroman gubitak vremena a i para

Zasto favorizujem agenciju za "startup" u odnosu na D.O.O.:
  • lako, brzo i jeftino se otvara
  • lako, brzo i jeftino se zatvara
  • do 3 mil dinara prometa ne moras da se bakces sa papirima i poreskim organima i mozes da se usresredis na svoj business (placas pausalan porez koji ti odredi mali perica poreski inspektor )
  • kad udjes u PDV (preko 4mil) tad vec mozes sebi priustiti coveka koji ce da se bavi salterima i papirologijom (a moze i preci na D.O.O.)
  • mozes da dizes kes iz banke kad hoces bez pravdanja (do 4mil)

^ @off-shore.net

U korespodenciji sa jednom od agencija, receno mi je:

Citat:
Delaware je vrlo dobra država za poslovanje, ali u Evropi se Delaware, Nevada i Wyoming dosta često koriste u nezakonite svrhe. Delaware je mala država i ima mnogo firmi, tako je poznato da osobe koje koriste takvo preduzeće ne znaju sa njim da rukovode, neki blatantno šalju sa svog lokalno računa na strani račun sa namjerom da smanje vlastite poreze. Tako mnoge države pale crveno svjetlo u prenesenom značenju kad vide da je transakcija otišla na Delaware firmu. Delaware firme su anonimne kompletno.

Mi Vama preporučujemo Floridu zato što Florida nije na takvim crnim listama. Vi u Floridi imate jeftinije godišnje usluge, plaćate US $300 za adresu i agenta. Florida LLC je transparetnije preduzeće nego Delaware, to znači, da ćete lakše tokom godine i budućih godina dokazati da preduzeće pripada Vama i da ste Vi menadžer preduzeća. Pošto se sve činjenice o preduzeću mogu otkriti putem Interneta, tako mnogo lakše kod nekih banaka možete da dobijete bankovni račun.
.
.
.
.
Postoje državni porezi, to je Delaware porez, Wyoming porez i slično. Postoji onda federalni tj. savezni porez, to je na nivou države S.A.D. i taj porez je za sve firme isti. Pošto državni porez nećete plaćati, nećete plaćati ni federalni bez obzira u kojoj državi imate takvu firmu.

Sa Florida LLC nećete podignuti obrve tamo nekim poreznim službenicima u Velikoj Britaniji. Nije problem za Vas, već može biti problem za kupca Vaših usluga, zato što porezna ustanova može da počne da sumnja da ta firma pripada UK firmi i da oni samo smanjuju tj. odbijaju od svoje dobiti da smanje poreze. Vrlo je slična situacija i u drugim EU državama, još mnogo strožije nego u UK. Recimo bolje je da ni ne pokušavate da naplatite sa Delaware preduzećem u Belgiji ili Italiji ili Njemačkoj, jer će porezna ustanova napraviti neugodnosti onda platiocu usluga.
Kakva su vasa iskustva po ovom pitanju?

Ukoliko recimo otvorim Delaware LLC, da li placam porez ukoliko poslujem recimo sa Floridom ili nekom drugom drzavom u USA?

Da li je moguce otvoriti bankovni racun u Sloveniji zbog licnog prisustva? Kako se to odrazava na celokupnu sliku firme?

Unapred se zahvaljujem na odgovorima

Poslednja izmena od teknoledge : 09. 11. 2009. u 11:06.
teknoledge je offline   Odgovorite uz citat
2 članova zahvaljuje teknoledge za poruku: