Pogledajte određenu poruku
Staro 21. 02. 2006.   #45
STELLANOVA
expert
Master

Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 47
51 "Hvala" u 37 poruka
STELLANOVA će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za STELLANOVA Pošaljite poruku preko AIM za STELLANOVA Pošaljite poruku preko MSN za STELLANOVA

Citat:
ko god je bio na faxu zna da kategorija "onaj koji zeli da ga savlada i koji zeli da ga zna" kako ti kazes, retko stigne dalje od prve godine, sem u slucaju nekolicine vanredno vrednih ljudi...
Sve moze sasvim lepo da se stigne ako isplaniras vreme, veruj mi.

Citat:
U realnom zivotu, kad imas 6-10, pa i vise ispita na godini, plus par od prethodne koji ti se vuku, ucis samo ono sto moras da bi polozio ispit, a i to jedva stizes, i upravo tu nastupa razlika u kriterijumima, jer on osto jedan mora da nauci u detalje, drugi samo prelista...
E vidis, upravo oni koji uce jer moraju dolaze u situaciju da im ostaju ispiti sa prethodne godine.

Citat:
naravno da profesor koji drnda studente nije pozitivna stvar (ima boljih nacina da se isto postigne), ali je ako nista drugo garancija da si, kad si polozio, savladao gradivo do najsitnijih detalja... a neko drugi je imao za usmeni da nauci 50 pitanja koja se stalno vrte u kombinacijama zadnjih X godina i to je sve sto on od toga zna... ne pricam ti ovo napamet, pricam o vrlo realnim iskustvima..
Znas, na diplomi koju budes dobio kada zavrsis fakultet nepise da li je profesor vrteo piranja ili je maltretirao studente. Znas takvom analogijom se koriste ljudi iz popularnog novinarstva kada nase fakultete dizu u oblake i prave od njih nesto sto nisu samo iz razloga sto treba krv da propljujes da bi ih zavrsio. Izgleda da je ovde postalo noramalno da se dok studiras mucis i da se pred profesorom osecas kao jadnik jer u svakom momentu moze da te srusi bez razloga. Srbija tm.
Posto vecina studienata ulazi u grupu BA Srbina (Budimpesta-Atina), koji su drugacija i normalnija drustva videli samo na ekskurzijama jasno mi je takvo razmisljanje ali je tuzno sto ce tako ostati jos xy godina.
Citat:
a stvarno mi nije jasno na osnovu kog to iskustva ti tvrdis drukcije? Gde si to ti studirao pa si stekao utisak da je svima isto?
Studirao sam u Italiji a trenutno sam u Novom Sadu.

Citat:

Takodje svaki Univerzitet na zapadu ti obicno kao jedan od podataka navodi
i prosecnu zaradu koju mozes da ocekujes po zavrsetku faxa, sto je u direktnoj korelaciji sa cenom studija i to je u stvari najrealisticnija rang lista... tako kad upisujes otprilike znas za koliko mozes da otplatis troskove (posto tamo ljudi dizu kredite da bi studirali) i lepo nadjes svoj "cup of the tea". Naravno oni bolje rangirani su i skuplji, ali kod njih prvih head-hunteri dolaze, bolje plate im se nude u startu i sl.
Jeftin marketing. jednom kada budes otisao na taj zapad videsec i zasto.

Sto se tice tih linkova sto si dao nijedan nije zvanicni link ka nekoj drzavnoj instituciji. Sve nevladine organizacije i slicna udruzenja.
Zasto sam rekao da je takva lista nesto sto nije moguce da postoji? Jednostavno u ustavu svake moderne drzave stoji da je obrazovanje osnovno pravo koje se nicim ne moze spreciti, takodje ako u obzir uzmemo ovu cinjenicu mozemo zakljuciti da svi drzavni fakulteti moraju da imaju neki osnovni standard i crtu kvaliteta. Dakle svi drzavni fakulteti su istog kvaiteta, ako bi kojim slucajem drzava objavila nekakvu rang listu to bi automatski znacilo diskriminaciju svih onih studenata koji ne mogu da upisu fakultet koji je prvi na listi a to nijedna moderna i demokratska drzava nece uciniti nikada.

Citat:
Originalno napisao Dragan Varagić
Šta da vam kažem - sačekajte oktobar 2007.
Zasto FTN nesaceka oktobar 2007? Strasno, i obecava se nesto sto ce mozda biti ozvaniceno oktobra 2007. Ne znam za ostale ali ovo je cista jurnjava za novcem i obmana, ali sto bi rekao jedan brat hrvat : "Napravite kako hocete" .
STELLANOVA je offline   Odgovorite uz citat