Pogledajte određenu poruku
Staro 21. 02. 2006.   #54
Dragan Varagić
Moderator
Master
 
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 631
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
Dragan Varagić će postati "faca" uskoro
Default

Citat:
Originalno napisao STELLANOVA
Zasto FTN nesaceka oktobar 2007? Strasno, i obecava se nesto sto ce mozda biti ozvaniceno oktobra 2007. Ne znam za ostale ali ovo je cista jurnjava za novcem i obmana, ali sto bi rekao jedan brat hrvat : "Napravite kako hocete" .
Ne znam da li uspevam da dovoljno razumljivo da objasnim, ali Specijalističke jednogodišnje postdiplomske studije se ozvaničavaju na samom fakultetu, i po starom i po novom Zakonu, odnosno podzakonskim aktima (ovo sam već ranije pisao, pratite malo). Znači, kada se akredituje FTN, automatski će biti akreditovane i ove studije.

Inače, nigde u Zakonu ne stoji da fakulteti ne mogu da funkcionišu sasvim normalno do momenta akreditacije, što podrazumeva otvaranje ili gašenje različitih vrsta studija. Bitno je da je sve vezano za ove studije u skladu sa novim Zakonom, što je prvo potvrđeno preko pravne službe FTN-a (već pomenuto), i tek nakon toga je predlog o ovim Specijalističkim studijama došao na Nastavno-naučno veće.

FTN je inače, za vašu informaciju najveći državni fakultet u Srbiji sa 9.500 studenata. Verovali vi ili ne, to je veoma ozbiljna institucija.

A vaši navodi o prevari i krađi u svojstvu su ovdašnjih poznatih vokabulara sindikalno-politikantskog tipa. Zato, ako hoćete da pričate "legalistički" uzdržite se od paušalnih komentara.
Dragan Varagić je offline   Odgovorite uz citat