Citat:
Originalno napisao bluesman
Kako to misliš? Čak i kao ironija nije ni blizu istine  Meni je više depresivno to što neko koristi moje lične informacije i navike da zarađuje više para, a mi te informacije smatramo nevažnim 
|
Pa, nisam bas bio sasvim ironican, mislim da svi vole da misle da su kao individue bitni, a nasi licni podaci strasno vazni, neko ce da nas spijunira, cita nam mailove i sl. Ali istina je da je to korporacijama prilicno nebitno, svi smo samo cifra ili dve u nekoj matrici (da ne kazem Matrixu), delici varijanse, bitan je samo imaginarni "prosecni" korisnik, potrosac, glasac, whatever. Spijuniranjem pojedinca se bave tajne sluzbe i one to rade bez da to uopste znate, ili da vas neko pita sta mislite o tome. Korporacije zanimaju samo masovni trendovi, i naravno konkurencija zbog industrijske spijunaze, ali, bez uvrede, niko od nas ovde prisutnih ne spada u tu grupu.
I zato kazem, meni je to depresivna spoznaja, voleo bih da sam do sad uspeo da postanem neko ko je bitniji googlu, ali nazalost nisam
A sto se ovog drugog tice, ziva istina, oni koriste podatke koje im obezbedjuju korisnici da bi zaradili pare, ali ne zaboravi da i ti dobijas uslugu zauzvrat koja se pre gmaila naplacivala nekih $50-tak dolara mesecno, i pri tome bila znatno losija. Ljudi ucestvuju svaki dan u anketama i fokus grupama da bi dobili besplatne ulaznice ili poklon korpu sa par cokolada ili sampona, sto ne bi ti ucestvovao u googlovoj anketi za $600 godisnje? A ko nece ne mora, nije da je obavezno...