Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 03. 2010.   #4
RadoslavN
novi član
 
Datum učlanjenja: 03.03.2010
Poruke: 8
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
RadoslavN is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao LiquidBrain Pogledajte poruku
u zakonu ne postoji namerno ili ne.
Znaci, ubistvo iz nehata i ubistvo sa predoumisljajem je isto?

Ljudi, da su zakoni toliko striktni i jednoznacni kao sto ih mnogi predstavljaju, advokatura ne bi bila jedno od dva najprofitabilnija zanimanja u Americi.

Pretpostavljam da buksula postavlja ovo pitanje u strahu da mu prethodni porez ne naplate u neznamtinijakojoj visini. Mislim da je iz formulacije zakona potpuno jasno da se odvaja pojam neblagovremenog placanja poreza od utaje - ako ste se sami prijavili da platite porez, kako to moze biti utaja?

Uostalom, evo sledeci primer: zakonski rok za placanje prihoda iz inostranstva je 15 dana. I zamislite sad, primite novac, resite da platite 7 dana kasnije, udare vas kola i budete u bolnici 3 nedelje. Onda odete da platite porez na taj priliv i oni vam traze 10 puta priliv jer ga niste platili u dve nedelje i hteli ste da ne platite porez? Hajde, nemojmo biti smesni.

Ako se neko sam prijavi za placanje poreza koji je ranije trebalo da plati, mozda(verovatno) ce mu racunati novcanu kaznu, ali nema teorije da mnoze poresko zaduzenje zbog pokusaja izbegavanja - to se radi ako vas oni sami uhvate. Ako se sami prijavite da platite porez, na koji ste nacini onda izbegli njegovo placanje?
RadoslavN je offline   Odgovorite uz citat