Pogledajte određenu poruku
Staro 03. 07. 2010.   #7
buksula
expert
Expert
 
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Poruke: 568
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
buksula is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao vidak Pogledajte poruku
Što im ne odštampaš jedan od tvojih postova gde me ubeđuješ da skraćeno ime firme može biti isto kao i lično ime i prezime. Čak si na tom postu ostavio i linkove sa Agencije za privredne registre gde se vidi da je to moguće.
Nisam ja pominjao nikakvo skraceno ime nego naziv firme i naravno da moze.

Citat:
Originalno napisao vidak Pogledajte poruku
Tako ćeš ih sigurno naterati da ti unovče čekove na firmu koje glase na ime i prezime osobe a istu foru možeš da primeniš i ako ti ne dao Bog dođu iz poreske inspekcije pa te zapitaju zašto unovčavanjem čekova na ime firme a koji glase na lično ime i prezime izbegavaš plaćanje poreza i doprinosa.
... nekako sam siguran da će ti i likovi iz poreske izaći u susret. Ako se to kojim slučajem ne desi uvek se možeš pozvati na svoje postove koje si ostavlja ovde.
Da ja sam redovno u kontaktu sa ljudima iz poreske i iz deviznog inspektorijata ... za sada nemam problema gledali su moje papire nesto sve cisto. Ko bi to ocekivao.

Usput mozes da se zapitas kako to da dozvoljavaju da naziv firme (dakle ne full poslovno ime ili skraceno poslovno ime) moze da bude na ime fizickog lica.

A ne bi ti bilo lose da razmislis da li firme placaju poreze i doprinose ... tj ko to otvara firmu da bi izbegao placanje poreza i doprinosa?
buksula je offline   Odgovorite uz citat