Pogledajte određenu poruku
Staro 08. 07. 2010.   #48
Miljana
it wasn't me
Certified
 
Avatar Miljana
 
Datum učlanjenja: 07.07.2010
Lokacija: Pirot
Poruke: 60
Hvala: 78
12 "Hvala" u 8 poruka
Miljana is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Miljana
Default

Citat:
Originalno napisao trazimcuruzabrak Pogledajte poruku
Sve drugo je rmbacenje samo tako. Na primer ako imas neku web prodavnicu treba da radis na nekoliko frontova, da organizujes i odrzavas aktuelnim sajt, da vrsis promociju sajta, da nabavljas robu, da isporucujes robu, pa ako se poveca poso da zaposlis jos kojeg radnika itd itd. Znaci raste prihod ali rastu i troskovi. Ovako preko SEO sve sam radis, poseta svakodnevno raste a i zarada a troskovi gotovo nula (ako ne racunamo placanje hostinga).
Ima donekle istine u ovome, ali ipak nije toliko komplikovano i neizvodljivo, naročito u slučaju kad se online biznis naslanja na postojeći offline biznis, u čemu ako sam dobro razumela i SSpin vidi realne mogućnosti za zaradu.

Održavanje i promocija web sajta: ovo ti ne gine ni u kom slučaju ako želiš da od njega zaradiš, bez obzira da li je e-komerc tipa ili ne.

Nabavljanje/lagerovanje robe: može a i ne mora, veliki broj dobavljača (pri tom ne mislim samo na gumare) lageruje robu kod sebe.

Isporuka: vrši se kurirskom službom sa kojom sklopiš ugovor i tu nema neke prevelike filozofije.

Broj zaposlenih: veći nego u opciji zarade isključivo preko SEO, ali ipak mnogo manji nego recimo u klasičnoj maloprodaji (trenutno pored mene za IPG rade dva zaposlena sa po 50% radnog vremena, što može da se računa kao jedan, a realno se za tim pokazala potreba tek 6 meseci nakon otvaranja prodavnice).

Prihodi vs. rashodi: tačno je da sa prihodima rastu i rashodi, ipak ova dva ne rastu u odnosu 1:1. Suština je upravo u tome kako da od onog što si uložio izvučeš maksimalni rezultat, pre nego što započneš novi krug ulaganja.

IPG je otpočetka funkcionisao na taj način: nije bilo neke gomile novca za početno ulaganje (samo najosnovniji startap troškovi od kojih sam ja ustvari bila najveća stavka ), uz osnovni princip da štrikamo svom snagom i da se protežemo onoliko koliko nam jorgan ispadne dugačak.

Rezultat: nikada nam noge nisu preterano virile, a od marta ove godine se pokrivamo i preko glave
Miljana je offline   Odgovorite uz citat
"Hvala" Miljana za poruku: