Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 03. 2006.   #70
STELLANOVA
expert
Master

Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 47
51 "Hvala" u 37 poruka
STELLANOVA će postati "faca" uskoro
Pošaljite ICQ poruku za STELLANOVA Pošaljite poruku preko AIM za STELLANOVA Pošaljite poruku preko MSN za STELLANOVA

Citat:
Tačno sam znao da ćeš to da napišeš još kada sam prvi put video šta je nixa napisao. Ti si momak verovatno jako zlonameran jer ne verujem da si toliko glup da nisi shvatio šta je hteo da kaže. I ne znam zašto si toliko zapenio.
Ovde se opet javlja problem sto neki ljudi nece ili ne zele da se oslobode predrasuda pre citanja mog posta.
Jednostavno, pre nego sto pomislis da je moj post zlonameran, a nije, zapitaj se da li je to sto sam napisao tacno. Pogledaj zakon, procitaj odredbe zakona i onda donesi zakljucak o tome kakvi su moji postovi, ovako izgleda tragi-komicno, ponasas se ko dete kome je neki matori pokvario zabavu.
Da te jos jednom podsetim, vise puta sam napomenuo da ja nikave premedbe nemam na tvoje znanje, licnost (ovo bi bilo jako glupo jer te uopste ni ne poznajem) ili nesto drugo. Svaki put kada se nekome budes jadao kako je ova zemlja **** i kako se sve radi preko poznanastava i veza i vezica proctaj ovu temu i razmisli.

Sve ovo sto sam napisao nije nista drugo do ogorcenost sto drzavni univerzitet funkcionise na takav nacin (tim pre sto sam i sam na njemu).
Svako noramalan ko zeli da upise ovakve studije bi se pri pregledu spiska predavaca za svaki predmet zapitao ko je ko na tom spisku. Ovde opste nemam nameru da nekoga prozivam nego govorim iz licnog iskustva.

Citat:
tvoji komentari, su cini mi se vise nego zlonamerni. Da ti ne lecis neke svoje komplekse ovde ili teras inat cisto onako?
Ni jedno ni drugo. Nema nikakve zle namere da student drzavnog univerziteta dovede u pitanje neke stvari koje se ticu istog.
Mozda mislis da bi svi trebalo da cute i trpe. Sorry, ali ja nisam takav.

Citat:
Ja bih (da se nekim cudom nadjem na takvim studijama) rado otisao na "predavanje" jednog i drugog Gorana (u istu klapu bih stavio jos neke ljude koje sam "upoznao" preko Interneta: Dragi Tata, Dimkovic i slicno). U stvari, da sam npr. tamo (ma i ovde je tako) i da zelim posao koji nemam i slicno, verovatno bih obigravao oko vrata i jednog i drugog i molio ih da me puste da volontiram kod njih u firmama. Pa bih se posle dogovorio sa njima sta tacno smem da napisem na rezime (sto ce oni da potvrde) - sta sam radio kod njih, na kojim projektima i slicno.
Ok, super je to, e sad se malo vrati u Srbiju 2006., prosecna plata 180e (po poslednjem izvestaju zavoda za statistiku), cena specijalistickih studija 1200e godinu dana. Student ciji roditelji skoro 7 meseci rade za tu sumu treba da se pomiri sa cinjenicom da tokom studija treba da obigrava oko ljudi, moli ih za posao i slicno da bi mozda nekako uspeo da vrati tu sumu.
Vidis, stanje u Srbiji jeste sjajno kada je gledas iz perspektive nekoga ko ima xxxx$ platu i zivi xxxx Km dalje.

Citat:
Sta bi ti u stvari ocekivao od gosta na ovakvim studijama? Da te uci programiranju, HTMLu, teoriji i ne znam cemu? Vala.. ja znam da ja ne bih, ali znam i tacno desetine pitanja koja bih ih pitao (pocevsi od zasto ovakav dizajn za ovakvu firmu, koliko je vreme potrebno za izradu, kako organizuju sebe i ostale u firmi, kako pregovaraju ovo-ili-ono.. ). I znam da bi im verovao na odgovorima jer ih govore - iz iskustva. Podrazumeva se da Varagic kao goste nece dovuci neke prevarante i slicno. Toliko valjda mozemo da podrazumevamo, mada svako moze da sumnja da ima neka "sema" (tipa ja imam kolumnu kod tebe, a ti ces da gostujes kod mene).
Cini se da smo dosli do problema, po kom principu se biraju ''gosti'' (ovo ide pod navodnike jer tako nesto po zakonu nepostoji)?
Videcemo spisak ostalih predavaca ali mi sve ovo deluje jako neozbiljno.
Ja zavakog svog profesora znam koji mu je bio magostarski i doktorski rad, koje je strucne radove objavio i gde je sve obavljao strucne poslove. MIslim da je to sasvim Ok da student zna pre upisa svakih studija ali ovde se nepominju nikakva imena profesora, nista, samo ti plati pa ces videti posle ko ce sve da predaje....
STELLANOVA je offline   Odgovorite uz citat