Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 03. 2006.   #71
igors
član
Na probnom radu

Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
igors is on a distinguished road

Citat:
Originalno napisao STELLANOVA
Ok, super je to, e sad se malo vrati u Srbiju 2006., prosecna plata 180e (po poslednjem izvestaju zavoda za statistiku), cena specijalistickih studija 1200e godinu dana. Student ciji roditelji skoro 7 meseci rade za tu sumu treba da se pomiri sa cinjenicom da tokom studija treba da obigrava oko ljudi, moli ih za posao i slicno da bi mozda nekako uspeo da vrati tu sumu.
Vidis, stanje u Srbiji jeste sjajno kada je gledas iz perspektive nekoga ko ima xxxx$ platu i zivi xxxx Km dalje.
Ne mozes da gledas prosecnu platu u Srbiji - treba da gledas koja je prosecna plata u struci za ljude koje interesuje elektronsko poslovanje (setimo se preduslov za upis je zavrsen fakultet) - pa nece sigurno neki postar ili mesar (ne omalovazavam ova postena zanimanja, samo dajem primer) da upisuje specijalisticke studije!? Ja sam shvatio da je poenta sa ovim spec. studijama (kao sto je i poenta sa MBA studijama) da ih upisu ljudi koji vec rade, i mogu to sebi da priuste, a realno je da prosecna plata u IT-ju kod nas sigurno 500e mesecno. U ostalom - ne vidim zasto postoji tolika jed i zavist - to sam primetio kod mnogih ljudi koji su na "drzavnim" fakultetima. Ja sam radio 3 godine posle srednje skole da bih sakupio pare za skolarinu na DRZAVNOM fakultetu - niko ne tera ljude da upisuju nista. Ako ti je skupo ti sedi i kukaj kako je skupo.
igors je offline   Odgovorite uz citat