Citat:
U ostalom - ne vidim zasto postoji tolika jed i zavist - to sam primetio kod mnogih ljudi koji su na "drzavnim" fakultetima. Ja sam radio 3 godine posle srednje skole da bih sakupio pare za skolarinu na DRZAVNOM fakultetu - niko ne tera ljude da upisuju nista. Ako ti je skupo ti sedi i kukaj kako je skupo.
|
Poenta drzavnih fakluteta i jeste u tome da omoguce svakome da studira.

U IT je recimo godna na Bocconi-u 10 000e a na drzavnom fakultetu oko 1000e. Kod nas su cene skoro iste.
Citat:
Ne mozes da gledas prosecnu platu u Srbiji - treba da gledas koja je prosecna plata u struci za ljude koje interesuje elektronsko poslovanje (setimo se preduslov za upis je zavrsen fakultet) - pa nece sigurno neki postar ili mesar (ne omalovazavam ova postena zanimanja, samo dajem primer) da upisuje specijalisticke studije!?
|
Sve i da jeste plata 500e, kazes to su ljudi koji zive od svoje zarade, tj. ljudi koji su zavrsili fakultete. Vidis, 500e nije bas neka plata ako zivis sam a pritom placas kiriju, sto vecina i radi. Tesko je ocekivati da tek svrseni diplomac ima stan u vlasnistvu i platu od 500e.