LOOOOOOOOOL
"Uvlacenje u dupe kroz telefonske pozive"
"Firme gde postoje HR odeljenja"
"Kontraproduktivno"
"Osecaj privrzenosti firmi"
AJDE!!! Pa ti nisi pri sebi, niti pojma imas o tome o cemu bi da raspravljas. Nadji nekog ko je trazio posao ovde pa nek ti kazu kako ide. Al pod uslovom da si 100% siguran da nece da ti lazu i izmisljaju price tipa "Ma poslao sam samo rezime i cekao.. " To moze da se desi, ali rekao sam - ako te potrefi..
Jeste, ja sam izmislio izreku ovde da je trazenje posla - full time job. Prijatelju to su smislili mnogo pre mene i sa razlogom.
Sine, nemas ti BLAGE VEZE o cemu pricas.
Gde moze da bude lose ako se neki student interesuje za posao i ako vidis da mu je stalo da ga dobije? Ma misssim.. Ko si ti, pa ce tebe kao da mole da radis za njih? Imas diplomu? Ajde, pa imamo na stolu jos 500 rezimea ljudi sa diplomama. Da nisi neki genijalac ili imas diplomu sa MIT-a ili takvo nesto? Jok. Pa sto da se mi otimamo za tebe, svasta? Koji si pa ti?
Jeste, ajde da te molimo da radis za nas i jos da nam kenjas ovakve price. Samo nam to treba u firmi - naduvena budala koja ce da za 6 meseci i svom sefu da soli pamet..
Citat:
Posto vidim da nepratis desavanja u vezi sa HR-a i trendovima u svetu samo bih ti spomenuo da su kadrovi bez iskustva a sa dobrim fakultetskim obrazovanjem veoma trazeni iz prostog razloga sto se njihovim zaposljavanjem i oblikovanjem stvara kod istih osecaj privrzenosti i pripadnosti firmi koja tako postupa sa svojim radnicima
|
Hahaha osecaj privrzenosti firmi. Jesi ti pijan ili sta? Zadnji put kad sam ja proverio, presao sam na drugi posao jer je a) vise placen b) generalno uslovi i posao su bolji od prethodnog. Kakav crni osecaj privrzenosti? Pa sutra bi nas sve otpustili ako bi ocenili da je tako bolje za njih, a ja treba da budem privrzen firmi???
Treba da cujes price iz prve ruke kako se rade otpustanja za 5 minuta, jer su ocenili da je to prva mera koju ce da urade. Samo se prosetaju od kjubikla do kjubikla i obaveste ljude da do danas u 5 pokupe sve stvari i ostave ID karticu i ostalo gde treba. Ako su malo nezniji onda ce da ih pozovu na kratak razgovor gde ce to isto da im saopste. I ti treba da budes nekom privrzen, a sutra te mozda to ceka?
Citat:
Svaka fimra koja misli na svoju buducnost ce pre zaposliti nekoga ko je bio brilijantan na studijama a nema iskustva nego nekoga ko ima mnogo iskustva a dosta je stariji.
|
Da, ukoliko se radi o briljantnom studentu sa MIT-a i slicno. Koliko znate takvih? To je jedan od koliko? Sta je sa ostalim ljudima koji traze posao, a nisu diplomirali na takvom mestu? Misssim.. Nagledao si se ti malo suvise filmova, meni se cini..
Pricaj mi o trendovima u svetu, pogotovo u Srbiji, gde ionako gomila stvari ide preko veze i poznanstva..