Citat:
Originalno napisao dacha
Potpuno se slažem sa tobom, samo ne znam kome je ovo upućeno?
|
Nije upućeno nikome direktno, čak se i ne sećam ko je ŠTA rekao, nego kažem kada pričate o tim stvarima morate da budete oprezni, ja uvek prvo pogledam svoje dvorište pa tek kada je kod mene sve čisto i uredno - bacim pogled kod komšije.
Ipak, nije to razlog za ovaj post, samo hoću da vas podsetim da malo primirite diskusiju - super je da se ne slažemo, ali ne mora zbog toga onaj drugi da bude idiot.
@degojs, što se tiče atomske bombe, tu se baš ni malo ne slažem
Tačno je da su skratili rat i smanjili broj žrtava, ali sigurno nisu to uradili zbog jadnih japanaca nego je posle body count na Okinawi glavni štab shvatio da će za zauzimanje Japana da prebroje još oko 1 milion svojih žrtava.
Takođe je to urađeno jer je procenjeno da bi država bankrotirala da je rat potrajao još 6 meseci do godinu dana, i onako su imali veliki problem sa war bonds.
Isto tako su bili milosrdni i na drugim krajevima sveta, da ne nabrajamo i one ne-oružane sukobe gde su drugi radili prljavi posao za njih.
Oni su jednostavno pragmatični i može im se, a ta priča o "milosrđu" je samo žvaka za domaću upotrebu - šta se o tome misli u svetu - boli ih koleno