Pa vidi, dacho, ne budi subjektivan. Razmisli da li bi nešto slično promenilo mišljenje prosečnog srbina. Pa i dan danas se licitira ko je bio na kojoj strani u 2. svetskom ratu, a da ne pričamo o ovim novim ratovima, da li je bilo zločina ili nije, ko je heroj a ko zločinac, ko je kriv a ko je žrtva ... to su teške stvari. Ljudi jednostavno nemaju naviku da menjaju mišljenje i izbegavaju to pronalazeći svakakva opravdanja. Sve je bolje nego da kažeš da se "ispao glup" i verovao u neku priču koja nema veze sa istinom. Ljudi to rade čak i kada shvate da su pogrešno verovali - i dalje ostaju pri svojoj priči.
Koliko ljudi i danas u Srbiji veruje da se u Srebrenici nije ništa desilo nego je to iscenirala CIA ili Vatikan. A oni koji i priznaju to, ne priznaju broj žrtava. A ako i priznaju žrtve, onda spominju Bratunac. A sve veliki vernici i na jednoj i drugoj i trećoj strani (ne želim da mešam religiju u ovo nego samo da pokažem hipokriziju ljudi koji tvrde da veruju u jedno a rade sasvim drugo). Sve u svemu nismo mi ništa bolji od njih, a i ubeđen sam da mi imamo snagu i moć jedne amerike, i mi bi se ponašali kao oni. I mi, i svi drugi. To nema veze sa geografijom već sa ljudskom prirodom.