Napokon neko ko je kompetentan da razresi nedoumice. Takodje se pridruzujem u zahvalnosti.
Citat:
Originalno napisao Armitage
Drugo, što se poslova sa inostranstvom tiče, kada je u pitanju izvoz usluge, ne postoji poreska obaveza koja se tiče svakog pojedinog takvog posla, već postoji porez na dohodak građana koji je u obavezi da plati fizičko lice koje je u periodu od godinu dana i to od 1.1. do 31.12. ostvarilo prihod veći od 1.200.000,00 dinara u bilo kojoj valuti.
|
Ovo zvuci sjajno. Ipak, tu mi nesto i dalje ne stima. Kada se popunjava obrazac PPDG-5, u koju grupu se uvrstavaju ovakvi prihodi? Pretpostavljam da je u pitanju grupa 3.7. ("...za koje je obveznik duzan sam da obracuna i plati porez i doprinose"). Sta se u tom slucaju pise pod 3.7.2. ("Porez i doprinosi na teret primaoca")?
Clan 107. Zakona o porezu na dohodak gradjana pominje ovakav nacin samostalnog obracuna poreza, ali (bar meni) nikako nije jasan nacin na koji bi taj porez trebao da bude obracunat i po kojoj stopi.
Ako mozete ovo da pojasnite verujem da ce mnogi sa foruma biti dodatno zahvalni.
Citat:
Originalno napisao Armitage
Ako ostavreni prihod u pomenutom periodu premaši 2.000.000,00 dinara u bilo kojoj valuti, takvo lice postaje obveznik PDV-a.
|
Da li se ovo odnosi i na fizicka lica? Nisam znao ona mogu biti obveznici PDV-a?