Pogledajte određenu poruku
Staro 20. 08. 2010.   #18
jablan
VD IT Direktora
Invented the damn thing
 
Avatar jablan
 
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.118
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
jablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamenjablan je pravi dragi kamen
Default

Citat:
Originalno napisao bluesman Pogledajte poruku
zamisli da imaš sajtove (grupe sajtova) koji donose zaradu od $500 na sat, a ti kažeš "sorry, ja gasim moj komp u 17h, ako je neka frka - biću ti sutra pre 9".
Pazi, velika je razlika ako su sajtovi tvoji, i ako radiš za nekog čiji su. Iskreno, mene nikad nije bilo preterano briga koliko nekom vredi to na čemu radim, pogotovu što sam uvek radio u industrijama gde ne može da se kaže da nekom baš zavisi život od toga kako moj program radi. Da opet naglasim nešto što je i Džordž napisao, to nikako ne znači da zakidam na kvalitetu. Radim najbolje što mogu, ali uz svest o radnom vremenu. Doba robovlasništva je prošlo jbg, i ne želim da dođem u situaciju da me iko poseduje, pa makar to bio i moj sopstveni biznis.

Drugo, kažeš "obezbediti porodici sve što možeš". Sorry, ja, iako imam porodicu, ne razmišljam tako. Hoću da im (nam) obezbedim dovoljno za neki normalan život, što nije baš "sve što mogu".

Treće, mislim da nipodaštavaš ljude koji rade 9-5 praveći takvu generalizaciju. Vreme u našem poslu igra jako malu ulogu, produktivnost zavisi od mnogo čega drugog.
__________________
blog

Poslednja izmena od jablan : 20. 08. 2010. u 14:41.
jablan je offline   Odgovorite uz citat
"Hvala" jablan za poruku: