Pogledajte određenu poruku
Staro 29. 08. 2010.   #443
kickloop
Mister
Master
 
Avatar kickloop
 
Datum učlanjenja: 25.11.2007
Poruke: 626
Hvala: 114
641 "Hvala" u 96 poruka
kickloop će postati "faca" uskorokickloop će postati "faca" uskorokickloop će postati "faca" uskorokickloop će postati "faca" uskorokickloop će postati "faca" uskorokickloop će postati "faca" uskoro
Pošaljite poruku preko Skype™ za kickloop
Default

Citat:
Originalno napisao dacha Pogledajte poruku
Možda bih i sam sumnjao kao i ti da ih ne poznajem i da ne znam kako je freebetting nastao i kako se razvijao od samog početka, ali ovako sam apsolutno ubeđen da je samo affiliate u pitanju (izuzimam porez iz ove priče, ali on jasno nije glavna tema).

Zašto ne ovi drugi koje pominješ? Pa, neki su dovoljno jaki da sa njima ne mogu tako, a neki su beznačajno mali. Ima sigurno i drugih razloga zašto su oni bili pogodniji od nekih drugih. Zapitaj se, kako to da je istraga u toku, nema čak ni optužnice a kamoli presude, a sajtovi su oboreni i posao upropašten? Evo, sada je krenula istraga oko Hypo banke, zamisli da je sad odmah zatvore, rasteraju klijente, unište je, a posle podignu optužnicu i sude! Ne, jasno je šta je bio cilj.

I ako ne sme ništa da se priča u javnosti pre optužnice, zašto su oni na sav glas davali javna saopštenja o hapšenjima okorelih visokotehnoloških kriminalaca, svakakve gluposti i dezinformacije pričali na sve strane? Ili to ćutanje važi samo za jednu stranu?

Ovo je ponižavajuće za mene kao čoveka! Baš tako.
Ispašću glavni "protivnik" optuženima, ali...

Baš zato što se bavim sličnim stvarima zanima me šta se zapravo desilo.

Prvo, koliko god da ih poznaješ, ne verujem da bi priznali bilo kome da "peru porez" ili se klade za račun drugih ljudi, ili bilo kako krše zakon.

Drugo, možda oni jesu bili najuspešniji pa su njih uhapsili da "udare packu" ostalima. Ako je tako, džaba su krečili. Pored njih niko drugi nije prestao da se bavi ovim.

Treće, već dugo vremena svi mediji vesti objavljuju "senzacionalistički". Od buve se pravi slon i to je jednostavno tako. Svi smo mi takvi. Obiđi sajtove svih nas ovde i svuda ćeš videti "NAJBOLJI" web dizajn, "NAJJEFITNIJE" usluge, svi smo "NAJ"...

Prvo sam, kao i svi odmah posumnjao na "zavere" Lutrije Srbije, države, suda, vanzemaljaca... Prođe šest meseci pa sam sad počeo da sumnjam u svoje sumnje.

Svi mi koji smo probali da dođemo do medija na bilo koji način znamo koliko je to teško. Kažete da su mediji objavili vest o njima kao da su najgori kriminalci, da su uhapšeni samo zbog affiliate marketinga i da su već preko 6 meseci u zatvoru za džabe. Pa pre 6 meseci je bilo priče o pokretanju akcije od strane svih nas ovde kako bi "objavili" pravu istinu... Da je neko "moj" neopravdano optužen, uhpšen ja bi na sve načine pokušavao da pozovem sud javnosti i da probam da ih oslobodim.

Ipak, iako se ovde skuplja ogroman broj ljudi sa najposećenijih sajtova u Srbiji, porodica, advokati ili šta ti ja znam ko nije video potencijal u ponuđenoj pomoći da se o ovome pusti prava vest.

I šta sad znači to "Nećemo pisati prigovor" ?!? Pa to znači da se slažete sa optužnicom da su "organizovali igre na sreću" - ako je to uopšte u optužnici.

Izvinjavam se, ali zbog svega sam ozbiljno počeo da sumnjam da su ipak optuženi zbog još nečega, osim "affiliate" marketinga. Opravdanja tipa, "ne sme ništa da se iznosi u javnosti" ili "lutrija im je namestila da unište konkurenciju" prosto ne piju vodu.

Prvo, sasvim slobodno možete iznositi sve, osim detalja vezanih za istragu a drugo, pa nije bre ovo Kolumbija ili Čikago '40-ih i nije Lutrija Srbije - Koza Nostra.

Jako dugo sam pisao i izvinjavam se na tome. Voleo bih da sam ispao jako glup i da nisam u pravu pa da momci lepo sutra izađu i nastave sa svojim poslom, ali ipak je nešto mutno u državi Danskoj.
__________________
When you assume, you make an ass out of u and me
kickloop je offline   Odgovorite uz citat