Pogledajte određenu poruku
Staro 17. 09. 2010.   #12
mileusna
Super Moderator
Knowledge base
 
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.878
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
mileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobarmileusna je jednostavno dobar
Default

Ime domena je bitno kao brend i naziv sajta. No ne mislim da je mnogo bitno da imaš generičke reči u nazivu, čak da malo komplikuje situaciju. Ok, može da olakša malo SEO, ali zato će se pored pcoglasi pojaviti još i mojioglasi.com oglasi.com besplatnioglasi.com vasoglas.com itd. pa će nastati totalna konfuzija i jedan sajt će se tu teško izdvojiti po imenu, osima ako ne nudi mnogo bolju uslugu od prethodnih. Sa druge strane napraviš sajt Žabac.com koji ima oglase i ako dobro radiš, svi će znati da je Žabac idealno mesto za oglase i naziv postaje brend.

U ovu grupu spadaju i nazivi kao što su Google, Yahoo, Amazon... Kod nas Infostud i Limundo recimo čiji nazivi nemaju nikakve veze sa onim po čemu su ti sajtovi prepoznatljivi.

No ima i izuzetaka koji potvrđuju pravilo, recimo putovanja.info i polovniautomobili.com su domeni napravljeni oko generičkih pojmova, ali su opet postali brend. No treba imati u vidu da su ovi sajtovi nastalo odavno kada još nije bilo jake konkurencije u ovim oblastima, pitanje je koliko bi ova imena danas odzvanjala kada se pokreće po 10 sajtova sa sličnom tematikom i sličnih naziva.

Naravno, sve zavisi i od tvojih želja. Ako ti je cilj da putem SEO zaradiš neki dinar onda OK. Ako imaš dugoročne ozbiljne planove, onda pažljivo biraj naziv svog sajta.
mileusna je offline   Odgovorite uz citat
3 članova zahvaljuje mileusna za poruku: