Pogledajte određenu poruku
Staro 06. 10. 2010.   #573
vidak
Banned
Expert
 
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Poruke: 458
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
vidak is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao ivanhoe Pogledajte poruku
nema to nikakve veze, oni su pravili pare od stranaca koji su se kladili u stranim kladionicama, te transakcije nemaju nikakve veze sa ovom zemljom. Jedino kako je drzava mogla u tome da dobije neke pare je upravo da ih pusti da rade kao do sada i da im onda uzme pare od poreza. Umesto toga oni su uhapsili ljude i sta sad, da nece Lutrija Srbije da vodi uspesan medjunarodni affiliate sajt? I don't think so..
Ivanhoe... ne znam da li su u pitanju strani državljani ali ako ipak ima i naših onda je stvar dosta komplikovanija jer je državi vrlo lako da utvrdi da li ima i naših građanja kontrolom uplata sa kartica iz naših banaka.

Ima jedan drugi detalj je možda mnogo nezgodniji a obavljen je u današnjem postu...: "Tek sada, kada su u ovu zemlju uneli neki značajni inostrani novac, državi je bilo važno što oni postoje!".
Ukoliko je ovaj novac stigao na račun preduzeća ili agencije to je, koliko ja znam, pravno uredu. Međutim, ukoliko je novac dolazio na račun fizičkog lica i pri tom nije plaćen porez državi onda je to škakljiv momenat a ako se još na to doda i organizovanje igara na sreću to još više usložnjava priču.

Možda bi za još energičniju podršku bio koristan podatak na koji način su izvršili devizni priliv, jer mi se čini da je bilo postova i dilema u ovoj temi da li je taj detalj pravno ispravan bio?
vidak je offline   Odgovorite uz citat