Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 10. 2010.   #636
dacha
profesionalac
Qualified
 
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Poruke: 196
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
dacha is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao vidak Pogledajte poruku
Znaš kako ... nisam pravnik da bih mogao da uđem u detaljniju analizu a za osmišljavanje strategije kako da se momcima pomogne bilo bi dobro da se ta problematika koju si naveo detaljno pojasni (npr. onako kako je bluesman predložio).
Moji postovi su vezani za ekonomski aspekt situacije t.j. logiku države i korist društa a momci su u specifičnoj situaciji jer organizovanje nije jedina stavka optužnice.
Logiku države u donošenju zakona, korist društva i sl. su diskutabilne stvari, ali sa ovom temom nemaju veze. Zakoni su tu takvi kakvi jesu i po njima mora da se rukovodi u sudskom procesu.

Pre par strana si u temu ponovo uveo priču o porezu, iako smo već davno zaključili da to nije predmet optužnice i nema nikakve veze sa krivičnim delom organizovanja igara na sreću za koje su optuženi. Sada ponovo u temu uvodiš zakon o oglašavanju i PREKRŠAJNU odgovornost koja proističe iz članova koje si citirao, a već davno smo u ovoj temi razjanili da oni nisu optuženi po tom zakonu i za to delo, već za KRIVIČNO delo organizovanja igara na sreću.

Organizovanja igara na sreću praktično jeste jedina stavka optužnice jer jedina druga stavka, pranje novca, može da postoji isključivo ako se dokaže postojanje prve tj. ako postoji krivično delo (i o tome smo već detaljno ovde pisali i razjasnili).

Управа за спречавање прања новца
Citat:
Прање новца је процес прикривања незаконитог порекла новца или имовине стечених криминалом. У случајевима када је имовинска корист стечена извршењем кривичног дела, криминалац или организована криминална група, траже начин да користе стечени новац или имовину тако да својим активностима не привлаче пажњу надлежних органа.
Molim te ne zameri mi, znam da je tema velika i da je teško ispratiti šta je rečeno, ali mislim da je kontraproduktivno da se vraćamo na neke davno razjašnjene dileme, jer to izaziva reakciju i ponovo ista objašnjenja, a tema se vrti u krug.
dacha je offline   Odgovorite uz citat