Pogledajte određenu poruku
Staro 19. 12. 2010.   #66
Consultant
IT Preduzetnik
 
Datum učlanjenja: 19.12.2010
Lokacija: Beograd
Poruke: 4
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Consultant is on a distinguished road
Default

Da podelim moja iskustva sa Raiffeisenom (mada sam doo a ne preduzetnik). Kod njih sam već pet godna, i generalno sam zadovoljan. U početku su bili znatno povoljniji, ali su onda počeli da podižu naknade i provizije. Sada u proseku plaćam oko 1000 din za naknade i provizije, plus 1% na Visa transakcije koje takođe ranije nisu naplaćivali.

Nekako imam utisak da se sve više okreću velikim firmama i da im male nisu interesantne. Više puta sam od drugih banaka sa kojima ne sarađujem dobijao ponude za kredite ili pozajmice. Iz Rajfajzena, ne sećam se da me je iko pozvao da ponudi neku dodatnu uslugu za koju bih možda bio zainteresovan.

Ako ste mala firma i treba vam kreditna kartica -- zaboravite RFB. Imam njihovu Visa Business Electron karticu, kojom je moguće plaćanje preko interneta (Google, Facebook, Godaddy...). Smara me što moram prvo da otkupim devize da bih mogao da plaćam. Kreditna mi treba samo da bih to izbegao.

Kada sam pre par meseci zvao da se raspitam za kreditnu, rekli su mi da po trenutnim pravilima banke moram da imam godišnji promet od 10 mil RSD da bi zahtev uzeli u razmatranje!! Navodno, i kartice se tretiraju kao kredit.

Ono što mi se sviđa kod Rajfajzena je što svu komunikaciju sa njima obavljam elektronski, uključujući i plaćanja prema inostranstvu ili otkup deviza. Svega dva ili tri puta godišnje možda imam potrebu da odem u banku.
Consultant je offline   Odgovorite uz citat